Книгу до сторіччя Асканії-Нова презентували студентам Херсонського держуніверситету

книга, Асканія-Нова, ХДУ
Студенти та викладачі факультету біології, географії та екології Херсонського державного університету відвідали презентацію книги директора Біосферного заповідника «Асканія–Нова» імені Ф.Е.Фальц-Фейна Віктора Гавриленка «Калейдоскоп Асканійської природи». Презентація видання відбулася до сторіччя туристичної перлини Херсонщини.

Захід відбувся на базі Херсонської обласної універсальної бібліотеки ім.О.Гончара. Книга представляє спостереження у вигляді фотографічної фіксації помісячного перебігу процесів і явищ у природних степових та штучно створених екосистемах заповідника. Кожна світлина, кожна сторінка – це унікальний момент потаємного життя дикої природи.

«Я давно займаюся науковою фотографією, завжди є кадри, які не соромно показати широкому загалу», – розповідає автор Віктор Гавриленко. Презентацію доповнювала велична фотоекспозиція «Збережена заповідна природа асканійської оази». Віктор Гавриленко – автор фотоекспозиції, і під час презентації він для присутніх зробив невеличку екскурсію, розповівши про особливості кожної світлини.

Під час заходу усі охочі мали змогу поспілкуватися з директором заповідника, дізнатися про історію створення книги та переглянути яскраві фотографії.

«Книга надзвичайна, витвір фотомистецтва. Гортаючи сторінки, отримав задоволення від надзвичайної краси природи нашого регіону та від рівня майстерності митця», – поділився враженнями завідувач кафедри ботаніки, доктор біологічних наук, професор ХДУ Іван Мойсієнко.

Варто зазначити, що декілька екземплярів книги отримала й Наукова бібліотека Херсонського державного університету.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон