На Херсонщині визначили найаварійніший день

аварія, патрульна поліція, статистика
За даними патрульної поліції України, за 2020 рік на дорогах Херсонщини сталась 3421 ДТП, з них 736 - з потерпілими. У яких 122 людини загинули, ще 868 травмовані.

Пішоходи стали причиною 42 аварій. За рік на дорогах Херсона та області під колесами травмувалось 176 пішоходів, 41 людина пішла до праотців. Ще 125 аварій стались за участі дітей. На жаль, 8 дітей загинули, ще 137 хлопчиків і дівчат травмувались.

До речі, через незадовільний стан доріг минулого року сталось 4 ДТП, у яких травмувалось 5 людей. На щастя, ніхто не загинув.

А чи знали ви, у який день тижня патрульні фіксують найбільшу кількість дорожньо-транспортних пригод?

- За минулий рік на дорогах Херсона та області саме по п’ятницю сталося 557 ДТП (це становить 16% від усіх пригод). І серед інших днів тижня це найбільший показник.

Пік ДТП у цей день припадає на проміжок часу з 16-ї до 18-ї години. У п’ятницю більше людей користуються власними транспортними засобами, адже після роботи їдуть на закупи, на гостини, за місто, – розповів прес-офіцер Управління патрульної поліції в Херсонській області Андрій Кований.

Правоохоронці вчергове закликають усіх учасників дорожнього руху бути пильними та не наражати себе та близьких на небезпеку. Бо лише за перший місяць 2021 року на дорогах Херсона та області сталось 280 аварій, у яких загинули 11 людей, ще 64 отримали травми різного ступеню важкості.

Олена ПІМЕНОВА

P.S. Що цікаво, саме п’ятниця є найаварійнішим днем, якщо подивитись статистику по всій країні.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон