У Херсоні відкрили Офіс іншомовної освіти

офіс, освіта,  ХДУ
У Херсонському державному університеті відкрили Офіс іншомовної освіти, покликаний допомогти студентам різко покращити знання іноземної мови, для початку - англійської.

Для цього тут формують групи по 12 осіб, виходячи з рівня знань. Потім за кожною групою закріплюють викладача з університетських кафедр англійської філології і англійської мови. Після чого починається «мозковий штурм» — інтенсивні заняття з лексики, граматики, техніки читання, що дає змогу швидко засвоювати інформацію з тексту.

Курс занять розрахований на три місяці. До того ж за кожне студентам треба платити з власної кишені — по 28 гривень. Але це нікого не зупиняє: до Офісу іншомовної освіти з легкістю набрали перших 69 слухачів. Для багатьох з них завданням номер один залишається підготовка до єдиного вступного іспиту до магістратури, але знання будуть незайвими і для участі в міжнародних конференціях та семінарах, стажуванні за кордоном. Керівник Офісу іншомовної освіти, доктор філологічних наук Алла Цапів додає: підтягнути свої знання тут не проти й викладачі. До того ж на перспективу в Офісі планують організувати тренінги і з інших мов, які в світі є визнаними мовами міжнародного спілкування.

Ректор Херсонського державного університету професор Олександр Співаковський також вважає: відкриття Офісу саме на часі. Адже не таємниця, що в наших школах, надто сільських, викладання англійською залишається на вкрай низькому рівні. А він аж ніяк не може відповідати сьогоднішнім вимогам і до майбутнього студента, і до молодого фахівця з дипломом вишу. Тож вільно спілкуватися, готувати наукові праці й знайомитися зі свіжою літературою англійською нині повинні не тільки майбутні перекладачі, а й студенти на всіх факультетах. Тож інтенсивні тренінги від Офісу іншомовної освіти зайвими для них не будуть.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон