Обласний бюджет Херсонщини може стати інвестором у гуманітарну сферу Херсонщини

облбюджет, Співаковський, ХДУ
В цьому переконаний депутат Херсонської обласної ради, ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський:

- Тільки якщо є спільна зацікавленість влади та, наприклад, навчального закладу будь-якого рівня у розвитку, тоді кошти будуть витрачатись ефективно.

Про те, як сьогодні будується стратегія розвитку Херсонського державного університету мав честь презентувати колезі по депутатському корпусу, керівниці бюджетної комісії Херсонської обласної ради Викторії Гавренковій.

На прикладі лабораторії робототехніки, інклюзивно-ресурсного центру, морфологічної лабораторії медичного факультету, інформаційно-аналітичної системи ХДУ розповів про те, як в університеті інвестують в розвиток.

Ми поліпшуємо інфраструктуру, матеріальну-технічну базу факультетів, автоматизуємо процеси та швидко реагуємо на виклики сучасності і, як наслідок, залучаємо студентів, демонструємо, що на Херсонщині може бути високий рівень навчання.

Наші кафедри отримують інвестиції, а далі вони й самі вже заробляють, спираючись на власні можливості. До наступного навчального року кожна з кафедр отримає сучасний кабінет для проведення змішаного навчання.

Ми розуміємо, що будемо ще певний час мати карантинні обмеження різного ступеня жорсткості, тому адаптуємо освітній процес під можливості звичайного, дистанційного чи змішаного формату навчання. Університет живе, коли надає освітні послуги.

Такий інструмент як реінвестиційна субвенція закладам гуманітарної сфери на розвиток непогано б було мати й обласному бюджету та бюджетам територіальних громад. Умовою може бути відсоток від податкового внеску закладу до бюджету або розмір софінансування за певним проектом.

Перспектива отримання гранту або реінвестиційної субвенції мотивуватиме заклади до розвитку. Принаймні на прикладі нашого університету ми бачимо, як розвиваються кафедри, йде збільшення студентів, коли є бажання не стояти на місці, - наголосив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон