Історичний корпус ХДУ повинен стати прикрасою та гордістю Херсона

ХДУ, корпус, Співаковський
Історичний корпус Херсонського державного університету по вулиці Перекопській, 3, має стати прикрасою та гордістю всього міста, - переконаний ректор ХДУ Олександр Співаковський:

- Ідея відбудови вже декілька років чекає на свою реалізацію. За цей час було багато планів, зустрічей, але якось все не складалося у цілісну картину. Тим часом будівлі руйнуються, вони вже давно не придатні до навчання… Відверто – на жаль, вони вже не є прикрасою обласного центру.

Зараз, як то кажуть, пазл починає складатися. Є впевненість, що потрібно відродити серце університету, його перший, історичний корпус, вдихнути у нього нове сучасне життя.

Тут має розташуватися медичний факультет ХДУ – символ розвитку та майбутнього для всієї області. Саме з цього виходили, коли домагалися відкриття факультету у Херсоні, щоб закрити дефіцит фахівців, який виник з втратою кримського медичного вишу.

Звичайно, постає питання про гроші. Мова про інвестицію приблизно у 120 мільйонів гривень, щоб відродити архітектурну перлину, облаштувати затишну паркову зону. Але в таких проектах більше ніж гроші, потрібні однодумці, які поділяють наше прагнення розвивати місто, освіту, хочуть створити гарний архітектурний ансамбль у центрі.

Сьогодні, здається, одним лобістом у історичного корпусу університету стало більше. Зустрілися, щоб обговорити варіанти реалізації проєкту, з головою Херсонської обласної ради Олександром Самойленком. Намітили перші спільні кроки. Розпочинаємо рух до відродження! - закликав Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

P.S. Ректори приходять та уходять, а медичний факультет, відновлена історична будівля університету залишаться для майбутнього. Це я випереджаю репліки про те, що Співаковський щось знову собі придумав. Придумав, але не для себе, а для Майбутнього.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон