У Скадовському краєзнавчому музеї проводять екскурсії онлайн

Скадовськ, музей, онлайн
Побувати у Скадовському краєзнавчому музеї на Херсонщині, не виходячи з дому, відтепер можливо - там запустили цикл відео-екскурсій сімома залами музею.

Екскурсовод музею Владислав Чеботарьов розпочинає онлайн - екскурсії Скадовським краєзнавчим музеєм: "З відео-екскурсіями до мене звернувся в.о. директора краєзнавчого музею з проханням відзняти екскурсії по усіх залах краєзнавчого музею. Вона дала мені повний творчий контроль над цією працею і у мене виникла думка відзняти це не тільки як екскурсія – дата, подія, дата, подія, а у більш розважальному форматі, який підійде до інтернету.. Знімаю, монтую, пишу текст все я сам".

Владислав Чеботарьов говорить, щоп’ятниці виходить нова відео-екскурсія: "Я намагаюся уникати дат, вони є, але їх мало, на одному відео їх до 5. Також намагаюсь описати предмет, намагаюсь його охарактеризувати, передати атмосферу, щоб це було цікаво людям, які цікавляться історією Скадовська і тим, хто не цікавився історією, і навіть не був тут ніколи".

На запис однієї екскурсії потрібно півтори години, ще 5 - на монтаж, говорить екскурсовод та показує свою улюблену експозицію: "Ось моя найулюбленіша вітрина у Скадовському краєзнавчому музеї. Тут зібрані фотоапарати 70-х, 60-х, 40-х років. Кінокамера 70-х років, кінопроєктор, у мене в дитинстві був Зеніт. З дитинства полюбляв фотографії, знімати. Чому я до відеоекскурсії завзято підійшов, бо для мене це як хобі і як таке захоплення, до якого я ставлюся професійно".

Виконувачка обов’язків директора музею Олена Мавріді говорить, що через карантин довелося опановувати нові форми проведення екскурсій: "Нам було дуже важко пристосуватися, ми звикли спілкуватися із живою аудиторію, але ми знайшли вихід. Спочатку ми проводили невеличкі екскурсії, з поодинокими відвідувачами, а зараз нам прийшло на думку створити онлайн - екскурсії. Кожного тижня виходить екскурсія, ми розбили їх у хронологічному порядку, вона невеличка, всього 5 хвилин".


За словами Олени Мавріді онлайн екскурсії у Скадовському краєзнавчому музеї проводитимуть у і надалі.

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон