Як змінилася матеріально-технічна база Херсонського держуніверситету за 2020 рік

ХДУ, матеріальна база, обладнання
У минулому році у Херсонському державному університеті було виконано низку робіт, спрямованих на розвиток матеріально-технічної бази.

Відбулося відкриття сучасних лабораторій та читальної зали-конструктора, провели благоустрій паркової зони та студентського містечка. Вартість капітальних ремонтів – майже два мільйони гривень.

На педагогічному факультеті відкрили навчально-дослідницьку лабораторію, де студенти можуть у відповідних умовах вивчати природничі дисципліни та проводити досліди.

На медичному факультеті з’явився надсучасний інтерактивний анатомічний стіл високої роздільної здатності. Він працює за принципом 3D-відео, що дозволяє налаштувати відеоряд. У додаток до столу університет отримав цикл лекцій, що охоплюють анатомічні теми різних рівнів.

У навчальному корпусі №5 відкрито Лабораторію ресторанних технологій, обладнану індукційними плитами, столом-холодильником, професійною кавоваркою та пароконвектоматом. У лабораторії встановлене сучасне вентиляційне обладнання.

У парковому містечку з’явилося Smart-дерево – технологічна конструкція з маленьких сонячних батарей, що дозволяє студентам, викладачам та співробітникам університету заряджати свої гаджети.

Було проведено роботу з благоустрою: влаштовано альтанку з піаніно та фонтан з прилеглою зоною відпочинку. На головній алеї поклали тротуарну плитку, а на території Приймальної комісії облаштували сходи. При вході поставлено пам’ятний камінь, що символізує 100 років існування університету.

Для студентів, які займаються спортом, придбано спортивний комплекс WORKOUT, що складається з турніків, кілець, спеціальних кріплень для канатів та TRX-обладнання. Для дітей студентів, викладачів та співробітників університету облаштовано дитячий майданчик, який має пристосування для дітей з інвалідністю.

У Ботанічному саду було проведено комплекс робіт з благоустрою: придбано посадковий матеріал, завезено піаніно та пуфи. Окрім цього, проведена чистка газонів та встановлена огорожа навколо господарського двору.

У Студентському містечку проведені капітальні ремонти та комплектацію душових кімнат гуртожитку №2, встановлено паркани на території гуртожитків №3 та №4, розширено систему відеоспостереження. При переоснащенні кухонь були придбані 4 комбіновані плити, 17 електричних чайників та 4 мікрохвильові печі. У гуртожитку №2 відкрили сучасний спортзал.

Прес-центр ХДУ



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон