Херсонці мають сплачувати за тепло однакову доступну ціну

ціна, тепло, Дмитрієв
У розпал опалювального сезону херсонці у різних районах міста отримують різні платіжки за постачання теплоносія, при чому різниця в ціні суттєва у різних телопостачальників.

Ситуацію роз’яснив депутат Херсонської міської ради, голова бюджетної комісії міськради Андрій Дмитрієв:

- Дійсно тарифи на тепло у Херсоні різні… Там, де власник комунального підприємства міська влада, наприклад – КП «Херсонтеплоенерго», міська влада намагається стримати тарифи на тепло на рівні минулих років. І це не дивлячись на те, що зростає ціна на газ (основна складова теплового тарифу) – постійно зростає: на початок 2020 року ціна кубометру газу складала 4 тис. грн., а зараз вона вже 5,5 тис… Але тут міська влада, за рахунок місцевого бюджету, компенсує комунальному підприємству цю різницю, що дає можливість не підвищувати тариф.

А от на іншому тепловому підприємстві «АТ Херсонській ТЕЦ», яке підпорядковане державі – тарифи вищі, оскільки ціни тут затверджуються державою, діють інші методики формування тарифу і херсонці сплачують за послуги цього підприємства більше коштів. Це не справедливо. Тому ми працюємо над цією проблемою – розроблюємо відповідні програми, змінюємо схему теплозабезпечення міста - щоб більше херсонців отримували тепло від нашого комунального підприємства «Херсонтеплоенерго» за меншою ціною.

Крім того, діючий міський голова Ігор Колихаєв вже звертався до Прем’єр-міністра з пропозицією передати Херсонську ТЕЦ до комунальної власності міста, тоді вже можна зменшити тариф на місцевому рівні за рахунок модернізації обладнання, мереж теплопостачання – бо втрати теплоносія теж оплачуються херсонцями, держава в це кошти не вкладає…

Що ж до загального зростання комунальних тарифів. Ми - як і всі нормальні люди, обурені необґрунтованим їх підвищенням: піднімати ціни, наприклад на електрику, на 80%, ліквідувавши пільги до 100 Квт, - це не зрозуміло, враховуючи що в нас є відносно дешева атомна енергетика.

Людям дуже важко сплачувати такі високі тарифи, тому ми – як міська рада, звернули на це увагу керівників держави, проголосувавши за відповідне звернення до Прем’єр-міністра та Президента від імені мешканців Херсона.

Ми змушені це зробити, оскільки на місцевому рівні не можемо впливати на встановлення тарифів національним регулятором. Подібні звернення приймають місцеві ради в інших регіонах країни, тому сподіваємось – центральна влада нас почує і змінить тарифну політику на національному рівні, - сподівається Андрій ДМИТРІЄВ.

За матеріалами Суспільне Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон