У Херсонському університеті вчать медіа-грамотності

ХДУ, маніпуляції, ЗМІ
У рамках грантового проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» у Херсонському державному університеті відбувся онлайн-фестиваль ідей «Як не піддаватися маніпуляціям масмедіа». Організаторами заходу виступив студентський науковий клуб «Медіаосвіта».

У фестивалі взяло участь понад 50 учасників, серед них – студенти Херсонського державного університету та учні херсонських шкіл.

Модераторкою заходу виступила координаторка грантового проєкту для ЗВО «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», ініціаторка наукового клубу «Медіаосвіта» ХДУ, доцентка кафедри aнглійської мови та методики її викладання Наталія Базилевич.

Вітаючи присутніх, декан факультету української й іноземної філології та журналістики ХДУ Ірина Гоштанар наголосила на важливості опанування основ медіграмотності, здобуття вмінь відрізняти фейки від правди. «У наш час навички критичного сприйняття інформації набувають особливого значення. Адже це найкраща протидія небажаному впливу на нашу свідомість», – підкреслила Ірина Гоштанар.

Також на онлайн-фестивалі були запрошені – завідувачка кафедри англійської мови та методики її викладання Ольга Заболотська, керівниця відділу по роботі з обдарованою молоддю ХДУ Юлія Юріна, керівниця Пресцентру ХДУ Оксана Жіляєва, провідна фахівчиня Соціально-психологічної служби ХДУ Світлана Ревенко, журналіст Антон Коломієць, журналіст та регіональний координатор проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» IREX у Херсоні Іван Антипенко.

Організатори та спікери Фестивалю поставили собі за мету донести до студентів та школярів актуальну інформацію як не стати жертвою маніпуляцій медіа та надати молоді актуальні інструментарії для опанування основ медіаграмотності.

Під час заходу присутні отримали навички критичного сприйняття інформації, вчилися розрізняти медіамеседжі за рівнем впливу на особистість, інтерпретувати та класифікувати отриману інформацію на практиці.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон