Херсонський держуніверситет виконав державне замовлення

ХДУ, результати, вступ
Про це повідомив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

Не дивлячись на всі складнощі, що постали перед закладами вищої освіти минулого календарного року Херсонський державний університет продемонстрував якісну роботу вступної кампанії.

Профорієнтаційна діяльність та швидка адаптація до умов сьогодення дозволили втримати лідерські позиції у південному регіоні України.

Початку активної фази вступної кампанії передувала робота, що включала підготовку та затвердження Правил прийому на навчання до Херсонського державного університету в 2020 році, проведення профорієнтаційної роботи на факультетах.

Серед основних заходів – проведення олімпіад з дисциплін, за якими проводилися ЗНО; організація zoom-конференцій з навчальними закладами; участь у масових культурних акціях міста та області з розповсюдженням рекламної продукції ХДУ; проведення Дня відкритих дверей для вступників Херсонщини; діяльність освітнього центру «Крим-Україна» та «Донбас-Україна»; виступи на телебаченні, радіо та розповсюдження інформації у соціальних мережах.

Суттєво змінилась політика ХДУ щодо визначення вартості навчання відповідно до Постанови Кабінету Міністрів щодо індикативної собівартості. Підвищення відбулося у середньому на 20%, що менше середнього рівня підвищення цін на навчання в Україні.

Серед проблемних питань вступної кампанії було відтермінування її строків у зв’язку з пандемією COVID-19, недостатня підготовка вступників на базі СВО «бакалавр» до складання ЄВІ з іноземної мови за тестовими технологіями ЗНО, незрозумілість окремих підходів до надання рекомендацій у межах широкого конкурсу на навчання за рахунок коштів державного замовлення.

У 2020 році до ХДУ вступило 1578 студентів різних форм навчання із середнім конкурсним балом 163.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив: «Університет виконав державне замовлення з достойними результатами. Хоча зменшилася кількість вступників, проте підвищилася якість знань. Мінімальні та максимальні бали у 2020 році коливаються у межах від 125,63 до 200 по денній бюджетній формі, від 120,31 до 183,78 по денній контрактній формі. Це найкращий рівень підготовки за попередні 5 років».

Аналіз конкурсного балу вступників зріс по бюджетній формі навчання – 163 бали у 2020 році проти 157 у 2019 році та по контрактній формі навчання на небюджетних КП 148 балів та 150 відповідно.

За результатами вступної кампанії 2020 року можна зробити висновок, що серед закладів вищої освіти Херсонщини, Херсонський державний університет посідає перше місце, як за кількістю вступників, так і за показником загальної кількості здобувачів освіти.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон