У середмісті Херсона понад рік не прибирають стихійне сміттєзвалище

сміттєзвалище, середмістя, херсон
Мешканці будинків на вулиці Тираспольскій у Херсоні поскаржилися на те, що на стихійному звалищі у центрі міста сміття не прибирали понад рік, а у колекторі живуть безхатченки.

На майданчику на вулиці Тираспольській між житловими будинками та гуртожитком. лежить побутове сміття, листя і гілки. Також тут є відкритий колектор, де ховаються від холоду безхатченки.

"З усіх боків несуть сюди. Я працюю сантехніком, обслуговую ці будинки. І бачу, як звідусіль тягнуть. Якось трактор тут вивозив один раз. Так до кінця і не вивезли", - розповів сантехнік Георгій.

Інформацію про стихійне сміттєзвалище у середмісті Херсона розмістив у соцмережах волонтер Бахтіяр Шаріпов.

"Мої знайомі зателефонували. Вони тут недалеко живуть. Говорять, що у них у дворі на Тираспольській росте сміттєзвалище. Прийшов на місце, побачив. Люди кажуть, що сюди зносять постійно. Далі, за гаражами, теж міні-звалище. Кажуть, останнім часом ніхто не реагує і прибирати не хоче", – зазначив волонтер.

Звалище сміття не на території найближчого ОСББ, пояснив місцевий мешканець Ігор Анатолійович. Чоловік порадив шукати інформацію у ЖЕКу № 1.

"Приносять усі, кому не ліньки, хоча за цією електростанцією стоять три сміттєвих баки. Пів року ця купа тут точно лежить. Який жек? У мерії є спеціальна служба, якій на прибирання мають давати гроші", – зауважив він.

Житлово-експлуатаційна контора № 1 Суворовського району, куди Суспільному порадили звернутися мешканці будинків за адресою Тираспольська 5-А, зачинена наразі на карантин. Але у конторі пояснили, що оскільки купа сміття на зеленій зоні, то вона не входить до території, якою займається житлово-експлуатаційна контора. Інформація про стихійне сміттєзвалище є, винних шукатимуть, запевнив під час телефонної розмови начальник управління житлового господарства Дмитро Шалагін.

"Департаментом житлово-комунального господарства було доручено компанії, яка обслуговує територію, привести все у належний вигляд і прибрати звалище. Але ми поспілкувалися із ЖЕКом №1 "Аріадна". Стало відомо, що вони вивезли по машині листя, хоч це, за їх словами, не їхнє сміття. На сьогодні є припущення, що на це місце зносять сміття жителі приватного сектора і житлових будинків поруч.

Наш департамент відправив листи до інспекції з благоустрою, щоб вона розібралася у ситуації, і до Суворовського виконкому", – розповів Дмитро Шалагін.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон