Херсонщина увійшла в топ переможців конкурсу "Вікі любить пам'ятки"

вікіпедія, конкурс, фото
В українській частині найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії під назвою «Вікі любить пам’ятки» обрали 10 найкращих робіт.

У 2020 році на конкурс подали понад 47 тисяч світлин та відео пам’яток культури України, що є рекордом за всі роки проведення конкурсу в Україні. Цьогоріч свої роботи завантажили понад 550 авторів. За кількістю фото Україна посіла перше місце серед 50 країн-учасниць.

Найкращими, за оцінками журі, стали 10 світлин пам’яток, розташованих у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях та місті Київ. Більшість об’єктів — пам’ятки архітектури, також є одна пам’ятка археології та пам’ятка історії. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу, де позмагаються з переможцями інших країн.

Фотографія городища «Скелька», що у селі Олександрівка, Херсонського району посіла десяте місце. Фото також перемогло у номінації найкраща світлина Херсонської області. Автор знімка - Олег Марчук.

Усі 10 найкращих світлин конкурсу можна знайти на сайті «Вікімедіа Україна».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон