Закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників грудневих подій фактично виконано

Про це повідомив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час спілкування з журналістами щодо реалізації Законів про звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які були затримані за порушення громадського порядку та масові заворушення.

«Всі фактові кримінальні провадження вже закриті. Закриті і ті провадження, де були встановлені особи. Від кримінальної відповідальності загалом вже звільнено близько 50 осіб. Клопотання прокурорів стосовно ще декількох вже перебувають на розгляді в судах. Тобто сьогодні можна говорити про те, що в частині звільнення від кримінальної відповідальності осіб і закриття кримінальних проваджень, Закон уже фактично виконано», - сказав Віктор Пшонка.

За словами Генерального прокурора, другий Закон про звільнення від кримінальної відповідальності, який діє з 2 лютого, в першу чергу, стосується осіб, які порушили громадський порядок під час січневих протистоянь, були активними учасниками масових заворушень, блокували будівлі, дороги тощо.

«Під дію цього Закону підпадають 259 осіб. Це особи, яким було оголошено про підозру за скоєння злочинів. З них були заарештовані близько 150 осіб (залишаються під вартою близько 70 осіб, - ред.), до інших учасників протистоянь були застосовані домашній арешт, в значній більшості, а також особисте зобов'язання», - уточнив Віктор Пшонка.

Генеральний прокурор підкреслив, що зазначений Закон містить чіткі вимоги щодо його виконання.

«Щоб виконати цей Закон, необхідно виконати ті умови, які виписані в ньому. А це розблокувати транспортні комунікації, розібрати барикади, звільнити приміщення в областях, там де захоплені будівлі державних адміністрацій. Йдеться також і про звільнення всіх адмінбудівель в місті Києві. І лише при виконанні цих умов, може бути задіяний процес реалізації Закону», - сказав він.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон