На Херсонщині торговця м'ясом судитимуть за ухилення від сплати податків

прокуратура, податки, суд
Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора приватного підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах, та підробки офіційних документів (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений упродовж 2018 року, реалізовуючи м’ясну продукцію через мережу роздрібної торгівлі за готівкові кошти, вносив завідомо неправдиві відомості до бухгалтерських документів та в подальшому не вказав у податковій декларації реально отриманий підприємством дохід. Як наслідок, бюджет недоотримав понад 9 млн грн податків на прибуток.

З метою відшкодування завданих збитків у рамках провадження прокурором заявлено цивільний позов, а судом накладено арешт на рухоме та нерухоме майно обвинуваченого на суму 2,2 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління ДФС в Херсонській області. У разі доведення вини підприємцю загрожує штраф у розмірі завданих збитків, тобто 9 млн грн.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон