Поліція Херсонщини застерігає від новорічної піротехніки

поліція, новий рік, піротехніка
Напередодні новорічних свят громадяни, особливо підлітки, купують піротехнічні вироби, не замислюючись над їх якістю та законністю продажу. А використання неякісної чи простроченої піротехніки, недотримання правил безпеки може призвести до нещасних випадків.

Тож, з метою недопущення порушень правил виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів на території Херсонської області поліція проводить рейди по виявленню місць можливої незаконної реалізації населенню піротехнічної продукції та феєрверків. У відношенні продавців, які не мають ліцензії на право здійснення цього виду діяльності, правоохоронці складають адміністративні матеріали.

Поліція Херсонщини застерігає: щоб петарди чи салютні установки не призвели до каліцтва, слід пам’ятати наступні правила:
  • петарди, феєрверки, салютні установки слід купувати тільки у спеціалізованих магазинах;
  • всі ці вироби повинні мати сертифікати. Обов’язково до них додається інструкція державною мовою, в якій описані способи підготовки до запуску установки та її утилізації;
  • звертайте увагу на дату виготовлення товару та термін його придатності;
  • не зберігайте придбану піротехніку поблизу нагрівальних приладів та батарей, що може призвести до перегрівання та детонації.
Піротехнічні вироби не є іграшками, вони можуть спричинити серйозні опіки чи травми рук, обличчя, очей. При використанні піротехніки слід обов’язково дотримуватись правил особистої безпеки!


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон