Віталій Булюк: Тарифне підвищення добиває споживацький ринок країни. Ми цього не дозволимо

Булюк, Наш край, тарифи
Голова ХОО ПП «НАШ КРАЙ», голова фракції у Херсонській обласній раді Віталій Булюк критично висловився про тарифні "подарунки під ялинку" для населення, які підготувала влада:

- Найперше, тарифне підвищення б’є по найбіднішому населенню України, яке економить на всьому, аби розтягти якнайдовше пенсії та зарплати. З новорічними «подарунками» від влади, навіть щільне затягування поясів навряд чи допоможе.

З 1 січня 2021 року ми отримали суттєве підвищення одразу по кількох основним напрямкам життєдіяльності. Тож швидше за все, навіть у святкові дні більшості доведеться вимикати гірлянди - з 1 січня 2021 року Кабмін скасував пільговий тариф 90 коп./кВт.год на перші 100 кВт для населення. Тепер доведеться платити за єдиним тарифом 1,68 грн.

Це при тому, що тариф на електроенергію, яка виробляється атомними станціями становить 0,21 грн / кВт * год, гідроелектростанціями - 0,06 грн / кВт * год, ТЕС - 0,67 грн / кВт * год. А ось вітряками - 1,22 грн /кВт* год, сонячними батареями - 5,05 грн / кВт * год.

Це не означає, що не потрібно розвивати «зелену» енергетику — це означає, що не потрібно крайнім робити збідніле українське населення. Усе це виглядає так, що чинна влада здає українську енергетичну систему, довівши вартість електроенергії до такої високої ціни, якої немає ніде в Європі.

На 2021 рік знову ж таки для населення, до 50% підвищено тарифи на виробництво тепла. Газопостачальні компанії почали оприлюднювати ціни на січень. І хоча Херсонщина не серед тих, хто отримує максимально високу ціну, це не означає, що маємо стояти осторонь. Адже дотримуючись такої позиції невідомо, що області запропонують уже завтра.

Тому ХОО ПП «НАШ КРАЙ» ініціює винесення на сесію обласної ради звернення до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України із закликом втрутитися у ситуацію та не допустити підвищення тарифів на теплову енергію, ухвалених минулого тижня Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Зростання тарифів в Україні ми можемо списати на вимогу ринка чи на світові залаштунки — але маємо брати до уваги, що є реальний підпис президента Зеленського під Меморандумом МВФ, є його ставленики в Нафтогазі, є його команда в багатьох інших структурах, які відповідальні за всі дії на міжнародному і всеукраїнському рівнях. Протистояти зараз ми повинні лише в рамках закону - через діалог і мирні зібрання.

І у продовження теми тарифної політики. Доплюсуємо ще підвищення удвічі доставки газу до споживача, збільшення ціни на воду та інші послуги, при цьому відмінусуємо - якість товару і послуг.

Про висновки, які напрошуються з тарифних «подарунків» під ялинку, не хотілося б говорити напередодні свят, але реалії невтішні - українці, неспроможні заплатити за ці нереально високі для більшості тарифи, можуть позбутися власного майна і житла. Адже маємо законопроект, за яким з нас фактично можуть вибивати борги — в ньому неплатників за комуналку прирівняли до неплатників аліментів.

Сьогодні заборгованість галузі ЖКП в Україні сягає понад 50 мільярдів гривень, з огляду на те, що тарифний грабіж народу продовжується, сума зростатиме. Тож закручуючи гайки з тарифами, влада поспішила розробити методи примусового вибивання. І, ймовірніше, після шокових цін на нас очікують колектори…і все інше, що з цього виходить.

Отакі рецепти у влади, яка обіцяла покінчити з епохою бідності в Україні, але взялася винищувати збіднілі верстви населення.

Політична партія «НАШ КРАЙ» виступає категорично проти такого курсу влади, спрямованого на демонтаж соціально орієнтованої держави, де найвищою цінністю є людина та її добробут, і буде законними методами йому протистояти, - заявив Віталій БУЛЮК.

ХОО ПП "НАШ КРАЙ"

Фото ХОР
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон