На Херсонщині конкурують Діди Морози

конкуренція, дід мороз, резиденція
Уже кілька років поспіль тут у лісовому урочищі Ближні Карабаї під містом Олешки існує й стала популярною резиденція цього новорічного персонажа, якою опікуються артисти обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша. Але цьогоріч резиденцій раптом стало дві - ще одну відкрили в дендропарку "Казкова діброва" міста Нової Каховки, й активно запрошують туди малечу з батьками.

Дехто з мешканців краю обурюється таким "волюнтаризмом": кажуть, і Дід Мороз, і його резиденція в області має бути одна, аби не вносити плутанину. Хоча в Новій Каховці з цього приводу - іншої думки.

"До відкриття в "Казковій діброві" нової резиденції Діда Мороза жодні комунальні структури стосунку не мають - це ініціатива приватного бізнесу, в господарську діяльність якого ми не маємо права втручатися. Та й узагалі - немає нічого поганого, коли Дідів Морозів у свята стане кілька. Конкуренція - це нормально", - переконаний голова Новокаховської ОТГ Володимир Коваленко.

Засновник резиденції Діда Мороза в Ближніх Карабаях, генеральний директор Херсонського облмуздрамтеатру Олександр Книга зізнався, що "воювати" з конкурентами за пріоритет і подавати на них до суду не буде. Хоча його продукт інтелектуальної власності давно узаконили.

- Ми створили першу на півдні України резиденцію Діда Мороза, і з цим фактом не посперечаєшся. Навіть отримали на неї свідоцтво з інтелектуальної власності від Агенції з авторських прав України. Відтак - за нами пріоритет, але не проти того, що новокаховчани і в себе Діда Мороза поселили, - зауважує Олександр Книга.

У мешканців Херсонщини, котрі зацікавлено спостерігають за передсвятковою конкуренцією, народилася пропозиція: чому б не влаштувати за участю Дідів Морозів такий собі мистецький батл? І нехай собі конкуренти перед журі демонструють свої творчі здібності та вміння спілкуватися з дітьми. Проводять же в західних країнах фестивалі Санта Клаусів, а ми чим гірші? Та нічим!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон