Суперфіналіст популярного кулінарного шоу провів майстерклас для херсонських кухарів

кухарі, викладачі, училище, майстерклас
У Херсоні вже другий тиждень триває навчання для херсонських кухарів — викладачів вищого професійного комерційного училища. Днями свій майстерклас для кулінарів провів відомий шефкухар Михайло Сосновських, йдеться у сюжеті телеканалу «Херсон плюс», передає Кавун-City.

Михайло застосував під час своїх занять той же метод, якого навчився під час участі у телепроєкті «Майстер-Шеф», в якому свого часу він дійшов до суперфіналу. Головне, каже Сосновських, поставити кухарів у стресову ситуацію — тоді проявиться їх злагодженість та характер.

«Навчання проходить у приємній атмосфері, проте інколи я намагаюсь завести їх в обмежену кількість часу, загнати у «запару» — вони почнуть думати інакше, діяти інакше. Тоді в них відроджується дух команди. Адже кухня в будь-якому ресторані — це маленька сім’я. От це ми й намагаємося їм прищепити», — пояснює кулінар.

Цей майстерклас, як і весь курс навчання для вже досвідчених кухарів, які й самі є викладачами, провадиться для того, аби підвищити кваліфікацію кулінарів та навчити їх європейської, модерної кухні. Окрім самих рецептів, Михайло Сосновських розповідає й про походження страв.

«Будь-яка страва, яка нині є популярною, практично все, що ми готуємо, — воно з’явилося у бідних кварталах. Наприклад, суп буябес вигадали рибалки. Усе, що було, скинули до каструлі й зварили. Згодом це спростили й зробили вже такий чудовий суп», — розповідає Михайло.

В ході навчання, кухарям презентували й оновлену кухню-лабораторію. Її встановили на базі училища для того, щоб і студенти надалі могли працювати на модерному обладнанні. Усе — в рамках проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні». Херсон став пілотним містом, де цей проєкт реалізують.

«У мене давно була мрія — допомогти нашій кулінарній освіті. Вона перебуває на дуже низькому рівні у порівнянні з Європою. Ми хочемо це змінити, ввести нові практичні заняття з технології приготування та з нових теоретичних знань, аби учні виходили звідси вже готовими кухарями, які зможуть працювати як у нашій країні, так й у Європі», — веде далі Михайло Сосновських.

В ході навчання досвідчені кухарі дізналися багато нового, розповідає майстриня з виробничого навчання з професії «Кухар» Людмила Сухарева. Серед нових страв — яйця по-шотландськи, яйця «Бенедикт», гратен, рататуй, філе міньйон. Надалі ці знання викладачі пообіцяли передати й своїм учням.

Більше про майстерклас від Михайла Сосновських дивіться у сюжеті телеканалу «Твій плюс»:

© 2008 - 2025 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон