На Херсонщині ялинки цього року коштують дешевше

Херсонщина, ціни, ялинки
Цього року близько тисячі новорічних ялинок планують реалізувати у Олешківському лісомисливському господарстві до кінця грудня.

Щодня тут купують до 50 дерев, розповіла начальниця лісового відділу Олешківського лісомисливського господарства Юлія Хомченко: "Це - рубка догляду. Такі рубки у нас ведуться постійно. І влітку, і взимку, восени. Де загущене насадження, де дерево, яке відстало у рості, ми його прибираємо, щоб дати змогу рости дереву, яке стоїть поряд".

Зазвичай, такі дерева йдуть на дрова для населення, але взимку, говорить Юлія Хомченко, коли є попит, верхівки зі спиляних дерев продають на ялинковому базарі у лісгоспі. Всі дерева, які тут продають, за словами працівниці лісгоспу, оздоблені спеціальним чипом: "Обов’язково повинна бути така бірка-затяжка, на якій є тут штрих-код, це обов’язково. Це значить, що ялинка легальна. Її можна перевірити через будь-який смартфон. Де вона зростала, з якої вона області, яке лісництво, квартал і з якої вирубки ця ялинка".

Фітосанітарні інспектори обласної Держпродспоживслужби перевірили ялинки на шкідників. "2020 року наші державні фітосанітарні інспектори, співробітники нашого управління візуально і за допомоги феромонних пасток проводили обстеження лісонасаджень і на Херсонщині не виявлено ніяких карантинних організмів: ні вусачів, ні короїдів, ні інших. Тому ці ялинки є безпечними", - говорить головна спеціалістка управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби у Херсонській області Євгенія Чернишова.


У Олешківському лісомисливському господарстві говорять, цьогоріч ялинки продають трохи дешевше, ніж минулого. Двохметрова сосна коштує 120 гривень.

За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон