Олександр Співаковський: Працюємо заради майбутнього Херсонщини, наших дітей та онуків

Співаковський, депутат, комісія
Сьогодні, 17 грудня, на пленарному засіданні ІІ сесії обласної ради VІІІ скликання, депутата облради Олександра Співаковського обрано головою постійної комісії з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональних відноcин, науки, культуpи, фізичної культуpи і cпоpту, оcвіти і cвободи cлова та інтелектуальної власності Херсонщини.

Олександр Співаковський подякував колегам і звернув їх увагу на те, що: …Важливо не просто усвідомлювати ті виклики і загрози, що постали перед регіоном через втрату людського капіталу.

Вкрай важливо зараз мати узгоджену стратегію щодо того, як будемо повертати наших людей додому. Того, як будемо тут, в кожній громаді області створювати гідні умови для самореалізації і капіталізації людини. Бо без Людини нічого не матиме сенсу. Навіть якщо всю область забудуємо суперєвропейськими дорогами і будівлями…

Коли близько 70% випускників їдуть звідси одразу після закінчення школи - це вже не природна міграція, це - втеча… Молодь не бачить тут перспектив. А виїжджають якраз найамбітніші, найбільш вмотивовані, з високим рівнем ЗНО. Тобто - ті, хто здатен будувати інноваційну економіку, хто міг би стати справжнім драйвером змін на рідній землі.

Херсонщина занадто довго була «донором» інтелекту і робочих рук для інших регіонів. «Втеча» мізків і робочих рук сьогодні становить найбільшу загрозу всьому подальшому розвитку нашої рідної Херсонщини. І комплексно вирішити цю проблему можна лише, залучивши у процес формування людського капіталу місцеву владу, малий і середній бізнес. Повинно прийти розуміння того, що вкладаючи в людину, вони інвестують у майбутнє своїх громад. Програма, яку сьогодні я стисло представив на розгляд колег дає дієві механізми для цього.

Підтримку своєї кандидатури розцінюю як довіру, як свідчення того, що ми є командою однодумців. Хоча й обиралися від різних політичних сил. Мета у нас одна – щоб наша благодатна Херсонщина стала місцем, де кожному було б комфортно жити, працювати, народжувати дітей і втілювати свої найамбітніші мрії.

Дякую, колеги. У нас багато планів, а ще більше – роботи. Лише синергія наших спільних дій здатна змінити ситуацію на краще. Сподіваюся, що очолювана мною комісія завжди відчуватиме у своїй діяльності потужну підтримку всього депутатського корпусу. На кону зараз – майбутнє Херсонщини, наших дітей та онуків, - підкреслив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон