Курортні міста Херсонщини планують перетворити на "міста щасливих людей"

скадовськ, генічеськ, проект, урбанізм
В Херсонській області в межах проєкту «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку: Генічеськ-Скадовськ 2030», у курортному Скадовську відбулась зустріч ініціаторів проекту з представниками громадськості та влади.

Головне завдання проекту – дослідження урбаністичного потенціалу Скадовська. Переосмислення розвитку міста та розробка сценарію просторових трансформацій, які дадуть поштовх до якісних екологічних, соціально-економічних і соціально-культурних змін. Ініціаторами проекту виступають громадські організації, архітектори, вчені та краєзнавці.

Проєкт покликаний сприяти перетворенню південних населених пунктів в «місця щасливих людей», де буде комфортно і мешканцям, і відпочиваючим, де є умови для інвестиційно привабливого бізнесу, який би забезпечив нові перспективні робочі місця та заохочував молодь залишатися в рідному місті.

Так, організатори проєкту провели зустрічі з громадськістю Скадовська в міській раді де докладно розказали про проєкт та заходи по втіленню його в реальність.Ппроєкт передбачає перетворення частини міста так, щоб вона стала візитівкою Скадовська і мала такий вигляд, з яким би асоціювався весь Скадовськ. Для цього проєкту розглядаються три квартали в східному мікрорайоні Скадовська та центральний квартал міста.

Довідково: Урбанізм (лат. Urbanus – міський) – напрям в містобудуванні, що виник на початку XX століття, представники якого стверджували ідею чільної і безумовно позитивної ролі міст в сучасній цивілізації і в зв’язку з цим приділяли основну увагу проектній розробці максимально укрупнених містобудівних структур, розрахованих на значну концентрацію населення. Нерідко поняття «урбанізм» використовується як синонім містобудування в цілому. Урбанізм – це про життя людей в місті.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон