Неблагодатна ситуація у Скадовській об'єднаній громаді

Скадовськ, громада, скандал
Несподіваними наслідками для деяких депутатів Скадовської міської ради обернулося не затвердження на сесії Алли Яворської як старости Благодатненського округу. Кільком із них надійшли погрози від депутата Василя Козака: комусь безпосередньо, а іншим - через знайомих.

До медійників міста Скадовська звернувся представник однієї з політичних сил і на умовах анонімності повідомив подробиці залякування щодо себе. За його словами, Василь Козак, врахувавши результати попередньої сесії, пообіцяв привести на наступне засідання своїх «побратимів».

Згідно із задумом, вони повинні будуть влаштувати «сміттєву люстрацію» неугодним обранцям. Сам екс-голова Благодатного, на минулій сесії раз у раз зривався і поливав колег образами, намагаючись вплинути на голосування. Однак його кандидатуру депутати так і не підтримали.

Додамо, що після сесії більш трьохсот жителів сіл Благодатного, Веселого, Грушівки, Зеленого і Петропавлівки підготували звернення на ім'я міського голови Олександра Яковлєва. У документі селяни просять мера винести на розгляд депутатів альтернативну кандидатуру на пост старости. Лист зареєстровано 10 грудня, і в коментарях мешканців сіл в соцмережах, ми чітко прослідковуємо відсутність примусу до голосування, тощо.

Тобто, люди висловлюють свою думку, своє бажання, свою позицію. Та конфлікт не вичерпається доти, доки в міськраді буде позиціювання тільки персонального бачення вирішення питань, зокрема, і кадрових, з боку голови та його команди. Депутатів обирали також ЛЮДИ, люди Скадовщини, які мають нині більшість і в депутатському корпусі, і в Скадовській громаді.

І вирішувати будуть ЛЮДИ, а не персоналії власним, однобоким рішенням. І вирішення подібних питань погрозами, залякуваннями, фізичними впливами, це-пряме порушення закону, кримінальна відповідальність та не подобаючи для депутата дії.

Олександр КОРОТІН
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон