Науковці Херсонського держуніверситету долучилися до міжнародного семінару

ХДУ, семінар, історики
10 грудня на платформі Zoom відбувся семінар «Розслідування злочинів проти людяності через призму судової археології». Організатором заходу виступив Центр студій геноцидів ім.Рафаеля Лемкіна Херсонського державного університету.

Захід приурочили до 70-ї річниці з Дня прав людини, що відзначається саме у цей день в усьому світі. Модератором зустрічі виступив доцент ХДУ Юрій Капарулін.

«Злочини проти людяності позбавлені строку давності. Розвиток сучасної науки та міждисциплінарні підходи в дослідженнях дозволяють провести розслідування актів масового насилля, що відбулися десятиліття та навіть століття тому в різних куточках нашої планети. Такі локації і досі зберігають статус місць злочину (crime scene), однак їх простір та комеморативне значення значно видозмінилися. Крім складнощів з точки зори криміналістики та юриспруденції, такі місця також є складними та дражливими з етичної точки зору і потребують спеціального комплексного підходу», – зазначив Юрій Капарулін.

Вебінар пройшов за участі співробітників Центру археології Школи права, поліції та криміналістики Стаффордширського університету (Об'єднане Королівство), кафедри публічного та міжнародного права і правоохоронної діяльності та Центру студій геноцидів ім.Рафаеля Лемкіна ХДУ, а також студентів та колег з інших міст.

Головними спікерами виступили докторка Керолайн Стьорді Колс та її колежанка, докторантка Дар'я Черкаська, які розповіли про сучасні підходи до вивчення місць масового насилля шляхом інноваційних методів та залучення до роботи археологів, криміналістів та істориків.

Переглянути відео вебінар можна за посиланням:


Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон