У Херсоні перевірятимуть якість повітря

Херсон, подарунок, станція
У Херсонському гідрометеорологічному технікумі з’явилась перша у місті станція вимірювання якості атмосферного повітря.

Аби контролювати екологічну ситуацію у місті, херсонці вирішили долучитися до соціальної програми, - розповідає директорка технікуму Світлана Кіріяк: "Нас підтримали колеги в Києві, і як для студентів, для майбутніх фахівців-екологів, для того, щоб ми пізнавали і досліджували разом, вони запропонували нам цю станцію і подарували.

І ось на сьогодні ця станція в режимі онлайн працює для нас, для наших викладачів, студентів і для мешканців нашого міста, але ж цього замало, щоб покрити проблеми нашого міста. І казати про якісь наслідки, результати. Хотілося, щоб цього було більше".

Важко сказати, які саме підприємства у Херсоні найбільше забруднюють повітря, говорить Світлана Кіріяк. Подібні станції, розташовані на будівлях міста, дозволять скласти карту та об’єктивно оцінити рівень забрудненості. Сама станція невелика, її вартість майже 2000 гривень. Проводити тестування та аналізувати ситуацію можуть студенти під час занять.

Як пояснила Світлана Букарєва - викладачка екологічних дисциплін Херсонського гідрометеорологічного технікуму: "Показники цієї станції може спостерігати кожна людина. В будь-який час – ввечері, зранку, коли зручно. Є посилання на нашому сайті – сайт Херсонського гідрометеорологічного технікуму, під інформацією про станцію і коли заходите за посиланням, одразу бачите показники, які ми бачили щойно на карті.

Або можна користуватися чат-ботом, який має назву Сейв-екобот. Там нас запитують місце розташування наше. Де ми знаходимося. Нам вискакує перелік найближчих станцій. З’являється перша наша станція на Віктора Гошкевича. І нам вискакує якість атмосферного повітря на теперішній час".

Наразі на базі технікуму є обладнання для тестування екологічної ситуації в місті, - говорить Світлана Кіріяк.


Найближчим часом ще одна станція вимірювання якості повітря ЛУН місто Air з’явиться у Таврійському мікрорайоні.
За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон