У Херсоні знову подорожчає вода

херсонводоканал, тарифи, вода, нкрекп

Минулого тижня в «Херсонводоканалі» відбулося відкрите обговорення запланованого збільшення ціни на водопостачання та водовідведення на 2021 рік. Хоча відкритим його складно назвати: воно пройшло в режимі онлайн-трансляції в зв’язку із заходами, спрямованими на запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Абонентам пропонували надсилати листи з пропозиціями електронною поштою. Зрозуміло, що далеко не всі охочі змогли взяти участь у заході. Однак обговорення відбулося, й тариф на 2021 рік погоджений присутніми фахівцями сфери, представниками сектору Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, у Херсонській області, та місцевих органів влади, депутатами тощо.

Як указано в протоколі проведення обговорення, відповідно до схваленого проекту постанови НКРЕКП, планові тарифи в наступному році зростуть так: водопостачання – на 22,18%, водовідведення – на 11,63%. У середньому вода подорожчає на 16,83%.

Майбутній тариф указаний у протоколі без урахування податку на додану вартість (20%). Так, на водопостачання хочуть встановити ціну без ПДВ 12,45 гривні за кубометр, а на водовідведення – 11,71 гривні. Разом це 24,16 грн., а з ПДВ сума затягне аж на 28,99 гривні за куб води. Нагадаємо, нині кубометр води коштує 24,82 гривні з ПДВ. Установили його цього рокуз 5 лютого.

Як пояснює водоканал, виникла необхідність знову збільшити тариф із 2021 року через низку змін економічних показників у діяльності підприємства. Наприклад, збільшення оплати праці. Запланована середня зарплата на одного працівника зросла на 18,67%: із 11753-х до 13947 гривень. Також збільшилися видатки водогосподарства, зокрема подорожчала електроенергія на 17,7%.

Відтак, «Херсонводоканал» указаний протокол відкритого слухання щодо тарифу відправив у НКРЕКП.

Газета "Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон