Почесний президент Херсонського хокею призупинив свої повноваження

Мангер, хокей, облрада
Херсонський хокейний клуб «Дніпро» отримав заяву почесного президента клубу Владислава Мангера про припинення повноважень. Дуже сумна новина, але це рішення вкотре доводить мужність та мудрість цієї людини…

Заснування ХК «Дніпро» – це шлях від нерозуміння та супротиву до перемоги та слів подяки. Саме таким його пройшов Голова Херсонської обласної ради VII скликання Владислав Миколайович Мангер при створенні професійного клубу.

Його пропозиція у 2018 році, яку зрештою підтримали та оцінили депутати Херсонської обласної ради, спочатку виглядала утопією. Було висловлено багато критики, казали «та нічого не вийде». Деякі критикани навіть називали цей проект «іграшка Мангера».

Але кого вважали «іграшкою Мангера»? Відомих хокейних фахівців – Дмитра Підгурського, Олександра Васильєва, Олега Тимченка, які відгукнулись на пропозицію та очолили тренерський штаб новоствореної команди? Молодих та досвідчених хокеїстів, які повірили та приїхали у місто, де ніколи не було великого хокею?

Персонал та вихованців ДЮСШ з зимових видів спорту, котрі побачили нове життя льодової арени «Фаворит» та їх закладу? Батьків тих хлопчиків та дівчат, які займаються в цій школі, які усвідомили, що місцева влада також може опікуватися дітьми та спортом? Чисельну армію вболівальників на Херсонщині та в інших містах України, які стали пишатися рідною командою? Людей, яким подарували надію, що ми також можемо перемагати та бути кращими? Всі ці люди «іграшки» ?! Безперечно ні!

Наш шлях – це важка робота на льоду та за його межами. Це робота команди, менеджменту клубу, ДЮСШ, батьків, направлена на створення потужного хокейного проекту. Владислав Миколайович чітко розумів, що потрібно та як треба цього досягти. Він вважав, що області та Херсону потрібна не виключно професійна команда, а повноцінний клуб, в якому вихованці дитячого хокею матимуть змогу вирости професійними спортсменами.

І ці важкі перші кроки були пройдені – в боротьбі, з чисельними перешкодами, труднощами та опором, але пройдені. Професійний клуб створено. Команда третій сезон є одним із лідерів вітчизняного хокею. Головний тренер Дмитро Підгурський працює головним тренером молодіжної збірної України. Дитяча школа, в якій займаються сотні маленьких хокеїстів та фігуристів, – працює. На трибунах льодової арени «Фаворит» завжди аншлаг, ігри відвідують тисячі херсонців та гостей міста.

І в цьому, звичайно, неабияка заслуга Владислава Миколайовича, який, як почесний президент, постійно тримав питання діяльності клубу на контролі.

Можливо обійти все – перешкоди, ріки, гори. Але не можна обійти людину. Людина завжди буде все бачити і розуміти. Прості херсонці повірили в цю команду, в перемогу, в те, ще все це можливо. «#Я ПИШАЮСЬ, ЩО Я ХЕРСОНЕЦЬ!!!». Саме ці слова стали улюбленим девізом херсонців-вболівальників ХК «Дніпро». Завдяки хокейній команді та її фанатам на льодових аренах всієї країни побачили і почули: «Херсон – це Україна»!

Життя триває. І ми не маємо наміру зупинятися. Зробимо все, щоб зберегти команду, клуб, досягнення. Але головне – всім колективом висловлюємо слова великої подяки та поваги за зроблене Вами, Владиславе Миколайовичу. Це як дитяча мрія, яка здійснилася.

Весь цей час Ви були поруч з нами – командою, вихованцями школи, їх батьками, вболівальниками. Всі ми бажаємо, щоб якомога скоріше негаразди в Вашому житті скінчилися і Ви разом з нами знову були на трибунах арени «Фаворит» і раділи перемогам рідного «Дніпра».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон