У Херсонському держуніверситеті перевіряють доброчесність магістрантів

коворкінг-центр, перевірка, магістри
У коворкінг-центрі Херсонського державного університету відбулося засідання комісії з питань академічної доброчесності. На порядку денному було декілька питань найголовнішим з яких стало - розгляд апеляційних заяв здобувачів другого магістерського рівня, кваліфікаційні роботи яких мають низький відсоток унікальності.

«Ключовим моментом в процесі отримання диплому та виконання навчального плану є академічна доброчесність, тобто інструментарій застосування антиплагіатного законодавства. Це показник якості освіти, від якого залежить рівень фахової підготовки наших випускників. Моя позиція проста: якщо це не зробимо ми, це зроблять за нас», - висловив свою позицію ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Захід пройшов під головуванням першого проректора Херсонського державного університету Сергія Омельчука, який підсумував роботу комісії: «Згідно з тими справами, які ми розглядали ухвалено різні рішення. Де виявлені певні ознаки академічного плагіату – роботи не рекомендовані до захисту, цього року, без права захищатися в наступні роки. Більшу частину робіт комісія прийняла рішення доопрацювати і надати змогу здобувачам захистити свої наукові проєкти наступного 2021 року».

Також комісія розглядала питання пов’язані із доброчесністю тих науково-педагогічних працівників, які рецензували і експертували магістерські роботи, відповідно до цього окремим НПП було висловлено зауваження щодо порушення окремих норм положення про академічну доброчесність, іншим було запропоновано протягом першого півріччя 2021 року пройти підвищення кваліфікації з питань академічної доброчесності. Одноголосним рішенням комісії будо підтримано протягом лютого провести тиждень академічної доброчесності на факультетах та зробити тестування бакалаврів стосовно виявлення рівнів обізнаності норм академічної доброчесності.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон