Реформувати ЖКГ Херсона допоможе світовий банк?

В тому числі і це питання обговорювалося на робочій нараді, яку віце-прем'єр Олександр Вілкул провів з Директором Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чимяо Фаном.

На зустрічі були обговорені питання залучення коштів цієї міжнародної фінансової організації на подальшу модернізацію житлово-комунальної галузі, зокрема, для зменшення обсягів використання природного газу підприємствами комунальної теплоенергетики та підвищення якості комунальних послуг.

За результатами зустрічі Віце-прем'єр міністр України Олександр Вілкул доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відпрацювати угоди для отримання фінансування.

Наразі для модернізації ЖКГ та впровадження енергозберігаючих технологій в регіонах вже реалізується 4 спільні з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) проекти вартістю понад 3 млрд грн.

Перший проект - проект розвитку місцевої інфраструктури, реалізується спільно зі Світовим банком в 14 містах 12 областях України. Це - Одеса, Чернігів, Бориспіль, Кам'янець-Подільський, Черкаси, Коломия, Дрогобич, Харків, Херсон, Кременчук, Івано-Франківськ, Новгород-Волинський, Слов'янськ, Нова Каховка.

Роботи в рамках проекту вже повністю завершені в 5 містах - Черкасах, Коломиї, Новій Каховці, Дрогобичі та Кам'янець-Подільському. Загальна вартість проекту – 140 млн дол.

Другий проект реалізується в Миколаєві спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Проект спрямований на модернізацію систем водопостачання та водовідведення на суму понад 31 млн євро.

Третій проект - це «Модернізація теплопостачання, водовідведення та енергозбереження» реалізується в Україні спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку ( ЄБРР) на суму 147,5 млн євро в 8 містах: Велика Ялта, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Львів, Тернопіль, Житомир, Івано-Франківськ, Черкаси.

Четвертий проект «Демо Україна» реалізується в Україні з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCО) на загальну суму 10 млн євро. Він спрямований на впровадження енергоефективних заходів в секторі теплопостачання. Для участі у проекті відібрано 10 міст: Донецьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Житомир, Кам'янець-Подільський, Київ, Олександрія, Кривий Ріг, Полтава, Сєвєродонецьк.

Триває робота щодо підготовки до реалізації ще 5 таких спільних з МФО регіональних проектів на суму майже 10 млрд грн.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон