У Херсоні служить військовий пекар

У Херсоні служить військовий пекар
Багато хто знає, що будь-яка військова частина має свою історію та бойові традиції. Але у кожній є ще й свої традиції у побуті. Херсонський нацгвардієць строкової служби Франциск Кухарчук розказав про себе та роботу військової пекарні.

Наприклад, у військовій частині 3056 - своя невеличка пекарня, завдяки якій військовослужбовці можуть кожного дня смакувати хлібобулочні вироби власного виробництва. А як відомо - складно знайти щось більш смачне та ароматне, аніж випічка по-домашньому.

У пекарні працює повар Наталя Маркевич та її помічник солдат строкової служби Франциск Кухарчук, які повністю забезпечують процес виготовлення хліба. Як розповів строковик, для належного харчування особового складу частини, щодня виробляється близько 140 одиниць хліба та 500 булок.

“Разом з пані Наталею, кожний ранок ми починаємо із замісу тіста та протягом усього дня випікаємо хлібобулочні вироби. За допомогою автоматичного устаткування з легкістю справляємося з поставленими об’ємами. Особисто для мене це приємна робота, адже я вчився на повара і тому, вже свого часу зробив вибір на користь кухарської справи”, - розповідає Франциск.

Гвардієць приїхав на Херсонщину з Коломиї, що на Івано-Франківщині. На строкову службу попав на другий рік після того як вирішив, що відслужити - його важливий обов’язок: “Я хотів призватися ще у минулому році, але мені потрібно було відновити здоров’я після роботи, яка фізично виснажувала. Цієї весни я знов отримав повістку і вже зміг з успіхом пройти медичний відбір. Потрапивши до військової частини 3056 мені запропонували займатися допомогою на пекарні, що одразу припало мені до душі”.

Повар Наталя Маркевич завідує всіма процесами у пекарні, адже має значний досвід у виготовленні виробів з тіста. Раніше вона працювала поваром у військовій частині Збройних Сил України та пекла булочки у дитячому садочку. “Пані Наталя хоч і цивільний працівник, але ставить задачі не менш чітко аніж військові, - з посмішкою зазначає Франциск, - Вона багато років поспіль працювала з тістом, тому в неї завжди все виходить ідеально. До строкової я працював у лаунж-барі кухарем, але випічкою не займався. Проте кілька місяців на нашій пекарні - і я знайшов себе у новій справі”.

Нацгвардієць розповів, що строкова служба, незважаючи на багато міфів, також дає вибір. Від початку, з кожним військовослужбовцем працюють офіцери, які опікуються морально-психологічним станом підрозділу. Вони допомагають визначитись з напрямком та обов’язками, які будуть охоплювати новоприбулі бійці. Тож солдат Франциск Кухарчук, який окрім виконання службово-бойових завдань за призначенням, протягом своєї служби буде допомагати на військовій пекарні.

За матеріалами вч 3056 НГУ
© 2020 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: kherson.inform@ukr.net, контакти, архів