Студенти Херсонського держуніверситету удосконалюють свою кулінарну майстерність

ХДУ, студенти, кулінарія, майстерність
Третьокурсники спеціальності готельно-ресторанної справи Херсонського державного університету у рамках профільної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» продовжують розробляти власне меню й дивувати своїми кулінарними вміннями. Так, 1 грудня, у перший день зими, студенти підготували сезонну пропозицію меню «Зимова насолода».

Доцентка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДУ Валентина Бурак розповідає, що третьокурсники систематично закріплюють здобуті знання на практиці. А це в готельно-ресторанній справі – найголовніше. Студенти самостійно розробляють рецепти й складають меню, вивчають основні технології приготування страв, норми і технологічні процеси, тренди та тенденції сучасної кулінарної сфери.

«Зараз у ресторанному господарстві, аби залучити якомога більше клієнтів, постійно треба щось змінювати. Це може бути як меню, так і форма обслуговування. Тож сьогодні ми запропонуємо нашим стейкхолдерам, майбутнім роботодавцям, деякі страви зимового меню», – прокоментувала Валентина Бурак.

Звичайно, у перший зимовий день, майбутні кулінари підготували сезонну пропозицію. Це гарячі напої – чай обліпиховий, імбирно-лаймовий, глінтвейн безалкогольний, деякі види гарячого шоколаду й кава з різноманітними наповнювачами. А до гарячих напоїв додали солодкі десерти – морквяні кекси або мафіни, шарлотку, чізкейк і виготовлені власноруч шоколадні цукерки.

Аби гідно оцінити сезонне меню, студенти запросили на дегустацію стейкхолдера В’ячеслава Проніна, який у Херсоні представляє декілька закладів ресторанного господарства.

«Сьогоднішнє меню ми будемо використовувати у своїй роботі протягом зими. Деякі страви візьмемо на постійну основу, а у деяких, можливо, надамо поради. Оцінимо зовнішній вигляд, технологію приготування, яка має бути адаптована під наші можливості, обладнання та швидкість приготування», – зазначив В’ячеслав Пронін.

Варто відмітити, що захоплення від кулінарного процесу отримують й самі студенти. Третьокурсник Богдан Гаран зазначає, що у лабораторії відчуває себе справжнім ресторатором, адже вміє готувати за різними рецептами. І додає: «Для мене це чудова нагода продемонструвати власні кулінарні можливості й отримати безцінний досвід, який, беззаперечно, буде у нагоді в роботі якогось престижного закладу».

По завершенню приготування відбулася дегустація та оцінка страв. А за декілька тижнів студенти IV курсу планують приготувати вісім страв до святкового новорічного меню.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон