На Херсонщині тепер більше можливостей для порятунку жертв дорожніх аварій

порятунок, аварії, рятувальники
Більше можливостей для термінового надання допомоги жертвам дорожніх аварій тепер мають рятувальники Херсонщини, пише Голос України.

За державною програмою підвищення безпеки на автотрасах Держслужба з надзвичайних ситуацій України придбала для них два спецавтомобілі "САРМ-Л". Їх уже передали до аварійно-рятувального загону спецпризначення та підрозділу ДСНС у Каховці.

Начальник Головного управління ДСНС Херсонщини, полковник Сергій Чорний каже, що його підлеглі від нових пікапів просто в захваті. Адже вони укомплектовані цілим набором найсучасніших інструментів німецького, польського та італійського виробництва. Це і компресорна установка з "подушкою", що дає змогу швидко піднімати важкі конструкції, й апарат який дає можливість так само швидко робити отвори у пом'ятих після ДТП авто молів, щоб вивільнити звідти постраждалих водіїв та пасажирів. Адже тут рахунок часу йде навіть не на хвилини, а на секунди: пошкоджені транспортні засоби можуть вибухнути через витік палива, а люди - загинути через крововтрату.

"Нинішнього року рятувальники Херсонщини вже отримали п'ять таких машин. Але потрібно їх втричі більше - хоча б по одній у кожен районний підрозділ", - мріє полковник Сергій Чорний.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон