Майстер барабанiв творить на Херсонщинi

Херсон, барабани, Селезньов
Херсонець Сергій Селезньов виготовляє барабани у його колекції інструменти з глини, шкіри та дерева. Музичної освіти чоловік не має, але грає на кожному своєму барабані.

Виготовленням барабанів Сергій Селезньов захопився 20 років тому. Суспільному розповів, що першою майстернею була квартира. На кухні робив глиняні форми, а у коридорі сушив шкіру.

Інструменти робив самостійно, без допомоги професійних майстрів, тому перші барабани виготовлялися за методом проб і помилок. Кожен новий інструмент, за словами чоловіка, це - маленький експеримент.

"Люди кажуть - "стукати" по барабану. Я ніколи так не кажу, бо я чую як він звучить. Він звучить, і звучить не різким звуком, а піснею. Він звучить хвилями. І щоб спіймати цей звук, треба у ритм ввійти. І ти починаєш грати і шукаєш його: стукнув так , то так. Я кажу стукнув, тому що стукнув, а коли він починає звучати , то він вже грає. Він завівся", - розповідає Сергій СЕЛЕЗНЬОВ.


За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон