Нардеп від Херсонщини: «Ми готові вносити зміни до законів від 16 січня»

Про це народний депутат України, обраний від Херсонщини, Михайло Опанащенко заявив у прямому ефірі телеканалу «112 Україна»

Народний депутат від фракції Партії регіонів підтвердив, що ведуться переговори навколо перегляду законів, прийнятих Верховною Радою від 16 січня цього року і прокоментував ситуацію, яка склалася на сьогодні в країні:

«Ці закони приймалися у Верховній Раді, але якщо починають порушувати регламент парламенту та блокувати його всупереч закону, позбавляючи депутатів законного права обговорювати законопроекти і голосувати за них, тоді і відбувається таке законне голосування руками, про яке сьогодні багато говорять.

Завтра у парламенті, при умові конструктивної роботи опозиційних лідерів - якщо у них не будуть розбігатися діла зі словами, тоді ми почуємо їхню думку щодо правильності чи неправильності тих чи інших законів.

Я вважаю, що називати всі прийняті закони «диктаторськими» було б неправильно. Якщо порівняти законодавства інших країн, то ці закони набагато лояльніші, ніж аналогічні закони тих же європейських держав чи США. І те, що потрібно удосконалювати законодавство у цих напрямках також всі чітко розуміють – те, що робиться на вулицях, що відбувається не назвеш нормальною ситуацією.

Тому ці закони потрібно доопрацювати, почувши думку опозиції, якщо це будуть дійсно слушні пропозиції. Ці закони повинні захистити законні права громадян, щоб унеможливити їх порушення. Ще раз наголошую – якщо будуть слушні пропозиції, то ми готові вносити зміни – багато депутатів працюють над законами, в тому числі і з опозиційних фракцій.

Треба сказати про те, що відбувається в Україні – відбувається узурпація волі людей, які зробили свій вибір на виборах – вповноважили працювати депутатів обласних рад. А зараз приїздить «купка молодиків» і, використовуючи мирних протестантів як живий щит, починають у силовий спосіб захоплювати адміністрації, блокувати роботу влади.

Це і є пряма узурпація влади, яку люди вибрали – громади у селах і містах підтримують. Тому узурпувати владу силовими, радикальними заходами, як кажуть «вогнем і мечем», - це не нормально.

Хочу відзначити, що в цій ситуації правоохоронці діють дуже толерантно, тому що розуміють – стоїть «буфер» з мирних громадян в тому безладі, який намагаються вчинити радикальні угруповання. І міліція робить все можливе, щоб в цій ситуації забезпечити мир і спокій», - впевнений народний депутат України Михайло Опанащенко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон