Інтернаціоналізація один із стратегічних пріоритетів розвитку ХДУ

ХДУ, стратегія, інтернаціоналізація
Сучасний університет неможливо уявити без інтенсивної міжнародної співпраці та інтеграції у глобальний освітній і науково-дослідницький простір. Тому розвиток двосторонніх і всебічних міжнародних зв'язків, освітніх і наукових проєктів належить до ключових завдань Херсонського державного університету.

«Із року в рік університет підсилює свої лідерські позиції у сфері освіти, науки, культури та співробітництва з партнерами на вітчизняному і міжнародному рівнях. Херсонський державний університет має близько 30 діючих угод із різними іноземними університетами», – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Координує співпрацю із закордонними партнерськими закладами та організаціями відділ міжнародних ініціатив та проєктної діяльності ХДУ на чолі із в.о. керівниці відділу Євгенією Ревенко.

У процесі інтернаціоналізації ХДУ важливою є участь у міжнародних проєктах, що дозволяє не лише розвивати інфраструктуру вишу, але й підвищувати його рейтинг на світовому ринку освітніх послуг.

З 2000 року ХДУ є партнером у спільних проєктах в рамках міжнародних грантових програм Європейського Союзу (Erasmus+), DAAD, Американських Рад. Цього року ХДУ реалізує такі міжнародні проєкти:

Діджиталізація третього покоління (3-G Digitalization) за програмою Державного Департаменту США, заявник та отримувач гранту ­– Олександр Співаковський.

– «Самодіагностика раку молочної залози у молодих українок» за програмою «RITA – Зміни в Регіоні», керівник – Юрій Грабовський.

– DOBRE «Децентралізація пропонує кращі результати та ефективність» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), координатор – Сергій Макаренко.

– «Developing youth leadership in community enhancement through internship in local administrations and NGOs» за підтримки посольства США в Україні.

Співробітники відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності ХДУ переконані, що участь у спільних міжнародних проєктах можлива при поєднанні зусиль та налагодженої взаємодії факультетів, відділів та служб, оскільки ХДУ – це потужний механізм, кожний елемент якого тісно взаємопов’язаний.

Також ХДУ пропонує своїм студентам отримати досвід та знання в закордонних університетах, беручи участь у програмах академічної мобільності.

Цього місяця в ХДУ стартував конкурс, на якому будуть відібрані студенти, що зможуть поїхати на семестрове навчання 2020-2021 навчального року в один із університетів-партнерів – Університет Клагенфурта (Австрійська Республіка).

Студентська мобільність – можливість провести певний час у закордонному ЗВО, не перериваючи навчання й у рідному виші. Цьогоріч завдяки плідній співпраці Університет ім. Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща) надав можливість студентам ХДУ пройти безкоштовне семестрове навчання.

Також нещодавно ХДУ підписав Меморандум про порозуміння з університетом ім. Сулеймана Деміреля (Туреччина) за програмою Mevlana, згідно з яким навчальні заклади щороку можуть обмінюватися студентами або науково-педагогічними працівниками.

В.о. керівниці відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності ХДУ Євгенія Ревенко зазначає: «Ми хочемо донести до студентів, що участь у програмах академічної мобільності є гарною можливістю збагатити світогляд, поглибити свою професійність, удосконалити рівень володіння іноземною мовою. Це не тільки освітня діяльність, а й занурення у культуру та традиції інших держав. Крім того, у сучасному різноманітті фондів та стипендіальних програм студенти можуть самостійно обирати ті, що відповідають їх освітнім та науковим інтересам, а ми їх проконсультуємо та надамо всебічну підтримку».

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон