Викладачі Херсонського держуніверситету спілкуються з німецькими колегами

ХДУ, ZOOM-зустріч, викладачі
Сьогодні, 20 листопада педагогічний факультет у конференц-залі Херсонського державного університету організував ZOOM-зустріч з колегами із Фребельсемінар, що у Касселі (Німеччина) та представниками спеціалізованих освітніх закладів Херсонщини.

Тема зустрічі: «Викладання спецкурсу методики Фрідріха Фребеля на теренах України», запропонована деканесою педагогічного факультету Любов’ю Петуховою та координаторкою освітнього центру Фребеля Оленою Анісімовою.

Методика німецького педагога Фрідріха Фребеля полягає в особливій філософії. Важливим є поєднання дії або чуттєвого враження зі словом. Зв'язок зі словом робить дії дитини та її чуттєвий досвід осмисленим і усвідомленим.

Адже у дитячих садочках формується майбутня особистість. І саме вихователі завдяки іграм та систематичним вправам закладають основи грамотності, вербальності.

Як зазначила Любов Петухова, це була перша зустріч, на якій сторона нашого університету виклала свою ідею та запропонувала її до розгляду: «Разом із Фребельсемінар ми співпрацюємо уже близько 20 років, вони завжди підтримували ХДУ.

Педагогічний факультет є одним із перших в Україні, що має програму викладання методики Фребеля. Наразі ми запропонували спецкурс для педагогів та представили його німецьким колегам», – прокоментувала Любов ПЕТУХОВА.

За матеріалами Прес-центру ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон