На Херсонщині працюватимуть близько 200 депутатів від "Нашого краю"

наш край, депутати, вибори
Політична партія «Наш край» на місцевих виборах опинилась на 3 місці за кількістю мандатів на Херсонщині та в п’ятірці всеукраїнських партій, які подолали 5% бар’єр і мають перспективу входження в майбутній Парламент.

Всеукраїнська політична партія «НАШ КРАЙ» серед лідерів, які набрали найбільше мандатів на місцевих виборах - такі дані оприлюднила ЦВК. Партія пропустила вперед лише політичні мегапроєкти, які давно грають на електоральному полі та провладні партії. Всього ж своїх представників у місцеві ради країни завели 110 політичних партій.

Серед сотні українських партій, які впряглися у місцеві вибори, лише п’ять мають усі шанси завести своїх представників до майбутнього Парламенту, адже набирають понад 5% у розрізі країни. Центральна виборча комісія зробила такі висновки на основі 98% обробленої інформації про обраних сільських, селищних і міських голів. У п'ятірку переможців із 6,15% увійшов «НАШ КРАЙ».

Центральна виборча комісія також має відомості про результати виборів депутатів 1 517 місцевих рад, що становить майже 96,2% від загальної кількості рад. На основі цих даних, 5% планку подолали 6 політичних сил. Загальноукраїнський відсоток «НАШОГО КРАЮ» склав 5,13%, що дозволило йому мати 1 694 своїх депутатів.

Херсонська обласна організація політичної партії «НАШ КРАЙ» завела у ради всіх рівнів області близько 200 депутатів та голів сільських і селищних рад. Їй вдалося отримати власні фракції у всіх 5-ти новостворених районах та депутатів у більшості об’єднаних територіальних громад області. Майже 9% виборців віддали свої голоси за представників партії в обласну раду, що дозволило їй створити власну фракцію.

Але про точну кількість мандатів можна буде говорити лише після встановлення офіційних результатів. Херсонщина залишилася єдиним регіоном, де ЦВК не може назвати новий склад обласного депутатського корпусу. Усе через скандал в обласній ТВК, де голоси виборців за "НАШ КРАЙ" зманіпулювали для іншої партії.

Загалом на Херсонщині за "НАШ КРАЙ" проголосували 22 тисячі мешканців області при середній явці 32%.

За матеріалами ХОО ПП «НАШ КРАЙ»
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон