В Херсоні у недбайливої матері вилучили трирічну дитину

девочка, изъятие, мать
У Дніпровському районі міста Херсона працівники ювенальної превенції спільно зі службою у справах дітей вилучили з сім’ї дівчинку віком 3,5 роки у вкрай занедбаному стані. Її мати поводилася неадекватно, висловлювалася нецензурною лайкою та кидалася на перевіряльників. Зважаючи на стан жінки та загрозу здоров’ю і життю дівчинки, було прийнято рішення негайно вилучити дитину з сім’ї.

На цю родину неодноразово надходили скарги від сусідів, що жінка не виконує обов’язки по вихованню доньки та вживає алкогольні напої. Відповідні служби намагалися перевірити цю родину, але щоразу жінка не відчиняла двері та не впускала перевіряльників. Вчора за адресою проживання цієї родини виїхали працівники ювенальної превенції, служби у справах дітей, патрульні поліцейські та мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП. 40-річна жінка довгий час не відчиняла двері, з нею велися тривалі перемовини. Вона кричала, лаялася нецензурною лайкою, поводилася неадекватно, лякала своєю поведінкою маленьку доньку. Зважаючи на усі ці фактори та загрозу здоров’ю малечі, було прийнято рішення негайно вилучити дитину з родини.

Дівчинку помістили в лікарню на обстеження. Вона була у занедбаному стані, голодна, брудна та налякана. Коли їла востаннє, дитина пригадати не могла. У відношенні матері буде складено адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Після всебічного вивчення умов проживання та виховання дівчинки, вирішуватиметься питання щодо доцільності подальшого перебування її в сім’ї.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон