Найближчим часом на Херсонський державний університет чекають важливі зміни

ХДУ, Співаковський, ректорат
Про це сьогодні, 16 листопада під час проведення чергового засідання ректорату повідомив очільник навчального закладу Олександр Співаковський.

Розвиток Херсонського державного університету та ключові елементи ефективної роботи в умовах сьогодення – ці та інші питання обговорювали на платформі ZOOM учасники заходу.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський озвучив основні напрями розвитку освітнього закладу.

«Для мене, як для ректора, важливо збалансувати функціонування університету, безпеку освітнього процесу, заробітну плату і, звісно, розвиток та розбудову закладу», – наголосив очільник вишу.

За словами Олександра Співаковського, найближчим часом на університет чекають важливі зміни. Це стосується не лише завершення процесу реорганізації факультетів та кафедр, а й розбудови матеріально-технічної бази.

Незабаром планується відкриття нової фізіологічної лабораторії, коворкінг-центру Наукової бібліотеки ХДУ. До того ж, розпочалися роботи щодо створення бібліотечного комплексу у навчальному корпусі №5 та мультимедійного кабінету на факультеті української й іноземної філології та журналістики.

Крім того, у планах керівництва освітнього закладу – створення університетської клініки, яка стане базою практик для студентів медичного факультету, та впровадження проєкту «Зелена енергетика», який дозволить зменшити комунальні видатки.

Про особливості роботи університету в умовах «помаранчевого» рівня карантину на період з 14 листопада доповів перший проректор Сергій Омельчук. Так, університет продовжує працювати згідно з відповідним наказом та рекомендаціями МОН.

«Наразі стовідсоткового переведення на дистанційну форму освітньої діяльності та інших сфер – підстав немає. Найголовніше, аби навчання тривало і ми повноцінно працювали. Хоча деякі локальні зміни відбуваються і ми вже знаємо як на них реагувати», – зазначив Сергій Омельчук. Херсонський державний університет працює в змішаному форматі та вчасно реагує на зміни на державному рівні.

Проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Віталій Кобець ґрунтовно проаналізував показники навантаження по факультетах у 2020-2021 навчальному році. Також він ознайомив присутніх із зауваженнями експертних груп щодо акредитації освітніх програм та укрупненням освітніх програм за другим (магістерським) рівнем у листопаді 2020.

Про організацію та проведення заходів щодо відзначення 103-ї річниці від дня заснування ХДУ та Дня студента проінформував проректор із соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов.

У свою чергу, проректорка з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова доповіла про хід перевірки роботи інтернет-інфраструктури ХДУ.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник наголосив, що в умовах карантину вихідного дня басейн ХДУ не працюватиме. Відповідно всі тренування та заняття переносяться на робочі дні. Проректор прозвітував про роботу ботанічного саду ХДУ.

Навесні планується організувати «Парад тюльпанів», тож наразі триває висадка цибулин. Також Максим Вінник висловив вдячність працівникам, завдяки залагодженій роботі яких опалювальний сезон у Херсонському державному університеті стартував вчасно.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон