У Херсонi реалiзовано проект "Сильнi духом"

Херсон, проєкт, жінки
У Херсоні ініціатори проєкту "Сильні духом" організували фотосесію для 5 жінок, які виховують дітей з інвалідністю.

Учасниця проєкту Любов Хорунжак – мама "сонячної дитини" Олександра: "Бачите, я вся така сонячна, дуже люблю жовтий колір. Коли нас запросили, щоб Сашко взяв участь у цьому проєкті, я подумала, а чому б і ні, у нього і справді є дуже багато таких успіхів, про які я можу розказати і іншим батькам".

Син Любові Хорунжак Олександр – учасник благодійного фотопроєкту "Сильні духом". Цього дня у центрі уваги його мама та 4 інші жінки, які виховують дітей з інвалідністю. Перед початком зйомок Любові роблять зачіску та макіяж: "Мене зробили такою красунею, що я, напевно, після цього буду собі з пенсії виділяти якісь кошти і приходити у салон і робити таку з себе красу", - розповіла Любов Хорунжак.

Проєкт для мам, розповідає ініціаторка Марина Колокот, вирішили реалізувати, щоб дати їм можливість почуватися впевненими: "Для особливої дитинки мама – це більше ніж просто мама, це цілий всесвіт. Завдяки цим мамам вони мають змогу жити повноцінним життям. Але такі мами, вони частіше за всіх позбавлені цих маленьких жіночих дрібниць. І нам дуже-дуже хотілося подарувати цим мамам ці декілька годин оцих жіночих радощів, щоб вона відчула себе гарною, красивою, неймовірною".

Фотографиня Марина Бурак вдруге знімає мам. Зізнається, працювати із ними важко, бо усю їх біль пропускає через себе: "Все пропускаєш крізь себе і, чесно кажучи, у день зйомки емоції переповнюють – ти щасливий, ти задоволений, ти бачиш цих щасливих матусь, вони натхненні тим, що відбувається, але наступного дня, коли сідаєш вже за обробку, починаєш пропускати через себе, замислюєшся і стає так гірко і сумно, приміряєш на себе їх життя, важко. З дітками коли працювали, там все добре, з матусями, коли розумієш, як їм зараз у цьому житті, то тут вже важче працювати".

Макіяж та зачіски жінкам робили професійні майстри. Керівниця салону краси Алла Лисенко говорить, не могли не долучитися: "Якщо ми даруємо красу всім жінкам, які до нас приходять, то ми хотіли би приділити увагу особливим жінкам з особливими дітьми. У них немає часу на себе, вони повністю поглинені своїми дітьми, а ми хочемо їм показати, що вони у першу чергу - жінки".

Ірина Таранова викладає візаж. За її словами, коли організатори проєкту звернулися із проханням допомогти, охоче погодилася: "Ми знаємо, що дуже важко морально і матеріально цим мамочкам і мало хто з них може собі дозволити, живучи на пенсію, сходити у салон, зробити зачіску чи пофарбуватися, тому, коли Віктор до мене звернувся і попросив, щоб я дала контакти своїх учениць для участі у проєкті, я сказала, давайте я сама. Я настільки рада, що беру участь у цьому проєкті. Показати мамі, що вона не тільки мама і існує для неї тільки її дитина, але вона ще й жінка".


Готові світлини з фотосесії будуть представлені на виставці, яка відкриється до міжнародного дня людей з інвалідністю.

За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон