У ХДУ обговорили питання фахової підготовки сучасного педагога

ХДУ, педагог, конференція
У минулий вівторок, 10 листопада, у Херсонському державному університеті на платформі Zoom відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми фахової підготовки сучасного педагога».

До наукового заходу долучилися викладачі із 23 освітніх закладів України. Провести захід планували ще навесні. Але через карантинні умови довелося перенести конференцію та змінити її формат.

Організаторами заходу виступили декан педагогічного факультету Любов Петухова та викладачі кафедри теорії та методики дошкільної та початкової освіти ХДУ на чолі із завідувачкою Оленою Саган.

Учасники конференції в ХДУ обговорили низку важливих фахових питань сучасного освітнього процесу в українській школі.

Науковці розглянули актуальні проблеми компетентнісно-орієнтованого навчання в сучасних закладах освіти, інтегроване навчання в освітньому процесі, формування цифрової компетентності педагога та організацію психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладів загальної освіти. Не обійшли увагою і питання сучасних тенденцій в навчанні іноземних мов, мови і культури мовлення у житті професійного комунікатора, модернізації освіти засобами інноваційних педагогічних технологій.

Із привітальним словом виступили ректор ХДУ Олександр Співаковський, декан педагогічного факультету Любов Петухова та перший проректор Сергій Омельчук.

«Херсонський державний університет співпрацює з багатьма закладами освіти. Адже досвід – це завжди корисно. Саме завдяки таким заходам ми дізнаємося про нові методи та прийоми викладання, звертаємо увагу на наші слабкі сторони, в подальшому шукаємо способи їх подолання», – зазначила Любов Петухова.

За матеріалами доповідей на конференції видано збірник матеріалів.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон