В МОН закликали вчителів не перевантажувати школярів на дистанційному навчанні

МОН, вчителі, перевантаження, дистанційне навчання
Міністерство освіти звернулося до вчителів з проханням уникати в умовах дистанційного навчання великого і нескоординованого обсягу домашніх завдань і не робити освітній процес надмірно тривалим.

Про це йдеться в листі в.о. міністра освіти і науки, який адресовано керівникам навчальних закладів, інформують Економічні новини.

За словами Сергія Шкарлета, останнім часом на телеефірах та в ході особистих зустрічей батьки все більше піднімають питання про перевантаження дітей, а саме: про надмірну тривалість освітнього процесу в онлайн-режимі і великий і нескоординований між вчителями-предметниками обсяг домашніх завдань.

«На жаль, сьогодні діти часто позбавлені активного живого спілкування в стінах школи. Саме тому організація освітнього процесу з використанням «outdoor» активностей дуже вітається батьками», – зазначає Шкарлет.

Крім того, звертаючись до директорів шкіл, в.о. міністра освіти наголосив на необхідності чути учнів і їх батьків.

«Шановні керівники шкіл! Від вашого вміння чути учнів і їх батьків, від здатності забезпечити виконання карантинних рекомендацій і організувати процес навчання сьогодні залежить, з якими знаннями, компетентностями і емоціями школярі завершать цей складний навчальний рік», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Також він висловив переконання в тому, що професіоналізм педагогів дозволить з гідністю пройти випробування пандемії і пом’якшити батьківську тривогу про здоров’я й психологічний комфорт дітей.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон