Студентам Херсонського держуніверситету презентували "Смак Херсонщини"

ХДУ, смак, студенти
Студенти IV курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Херсонського державного університету відвідали Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Олеся Гончара. Співробітники закладу влаштували для них незвичайний день інформації під назвою «Смак Херсонщини».

На початку заходу учасники ознайомилися з добіркою фахових навчальних та наукових видань у відділі обслуговування. Позмагалися у створенні авторського інтер’єру готелю чи ресторану за допомогою майданчика «Maker Space».

Також співробітники бібліотеки ознайомили гостей з відділом краєзнавства, де студенти довідалися багато цікавих фактів: де у нашому місті знаходиться будівля першого готелю; за якими критеріями вибагливі херсонці обирали ресторан для відвідування тощо. До того ж, вони мали змогу погортати старовинні газети, в яких понад 100 років тому свою рекламу розміщували готелі та ресторани Херсона.

У свою чергу, фахівці Регіонального інформаційного центру книгозбірні запросили молодь на презентацію сучасного таврійського «смачного» інформ-досьє. Студенти поділилися вподобаннями щодо смаколиків, які символізують наш край. А також дізналися про розмаїття гастрономічних символів, що притаманні саме Херсонщині. І які нині стали справжніми брендами.

А наприкіці заходу студенти-ресторатори склали авторське меню крафтових страв Херсонщини.

За матеріалами Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Олеся Гончара

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон