У кінологічному центрі поліції Херсонщини проходять тренування нових чотирилапих слідопитів

кінологи, цуценята, поліція
Нещодавно на Херсонщині штат пухнастих «детективів» поповнили 9 цуценят бельгійської вівчарки. Через деякий час собаки будуть тренуватись та в подальшому допомагати поліцейським у затриманні злочинців.

«Свою «кар’єру» собаки-поліцейські розпочинають ще малими цуциками, коли потрапляють на виховання до кінологів. На початку - тільки ігри, вигул і звикання до господаря. Кінолог та собака - не просто команда, а єдиний одне ціле. Якщо собака не довіряє людині, вони не зможуть разом працювати. Все тому, що кожен кінолог, виховуючи собаку, вкладає в нього всю душу Тому кожен раз ми радіємо поповненню в нашій родині чотирилапих поліцейських», - зауважив начальник кінологічного центру Херсонщини Сергій Питько.

Робота з собаками вимагає від кінолога неабиякого терпіння, врівноваженості і цілеспрямованості. Поліцейські собаки навчені за запаховим слідом шукати зниклих людей і затримувати злочинців. Спеціальні - натреновані до пошуку вибухівки, наркотиків та зброї. Така робота вимагає постійного підвищення професійної майстерності кінологів та рівня натренованості службових собак, перейняття новітніх методик дресирування собак.

На базі поліцейського кінологічного центру постійно проводяться тренування для службових собак - пробіжки, подолання перешкод, виконання простих команд. Паралельно собак навчають знаходити заборонені речовини. Для того, щоб службовий собака вмів знайти зброю чи наркотики, кінологи перетворюють дресировку у гру. Наприклад, улюблену іграшку чотирилапого заховують в коробки з імітаторами запахів небезпечних речовин. Коли собака знаходить м’ячик, то його запах назавжди пов'язується із запахом наркотиків чи набоїв.

При пошуку людей собаці дають понюхати речі зниклого, і з останнього місця перебування людини, собака бере слід. Якщо це не працює, собаку пускають в обхід місцевості для пошуку слідів. Крім того, кінологи навчають собак правильно реагувати на знайдене - собака чемно сідає або лягає на землю. А якщо знайдено людину - собака теж завмирає і чекає команди наставника, передає поліція Херсонської області.







© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон