У власність учасникам бойових дій на Херсонщині передано понад 6 тис. га землі

ато, оос, земля, власність
Від початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам бойових дій військовослужбовці отримали в Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області дозвільні документи на розроблення проектів землеустрою щодо передачі у власність 6697 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 9,6 тис. га.

На підставі розроблених та погоджених в установленому порядку проектів землеустрою у власність учасникам АТО/ООС передано 3705 земельних ділянок загальною площею 6092,4902 га: 307 ділянок (29,67 га) – для індивідуального садівництва та 3398 (6062,8182 га) – для ведення особистого селянського господарства.

За даними моніторингу стану затвердження проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок різного цільового призначення та передачі їх у власність різними розпорядниками землі (Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, органами місцевого самоврядування та районними державними адміністраціями) стан забезпечення земельними ділянками учасників АТО/ООС в цілому по області наразі становить 74,3%.

Надання у власність земельних ділянок учасникам бойових дій здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО, повідомляє Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон