Незвичайний художник з Херсонщини

Олешки, художник, Лещинський
Випускник Олешківської школи-інтернату Андрій Лещинський має вроджену ваду обох рук та це не заважає хлопцеві займатися улюбленою справою. Він розказав, що половину свого життя він малює.

Малювати Андрій почав у дитинстві, зізнається, не все виходило одразу та справу не покинув. Спочатку просто змальовував картинки, згодом почав сам вигадувати мотиви: "З дитинства я почав малювати, десь з 10 років. Спочатку я не розумів, чому не виходить. Але я почав боротися, не зважаючи, що важко було.

Спочатку я змальовував, аж потім я навчився сам придумувати картини. Я малював спочатку фарбами акварель, це була проба. Коли я почав малювати, я зрозумів, що чогось не вистачає, може треба спробувати гуашшю, аж потім я перейшов до акрилу".

Найбільше, каже Андрій, любить малювати природу та будинки. У своїх роботах якоїсь конкретної техніки не дотримується, говорить, хоче, щоб його картини не були схожі на усі інші: "Це як розпис, тільки зроблено в іншій структурі. Це динозаври, крокодили, равлики. Це ті, хто колись був на землі. Я роблю картини догори дригом, щоб люди не робили щось схоже. Це павук, але якщо придивитися уважно, то це бик".

Наразі у доробку художника близько 400 картин. Більшу частину, каже Андрій, зберігає у себе, інші – дарує чи продає. У майбутньому Андрій Лещинський мріє розмальовувати посуд. Каже, є така професія – роблять, виготовляють, а потім малюють. Художник додав, що в Херсоні колись пробував і в нього вийшло, зробив фото на згадку.

Зараз Андрій Лещинський мешкає у Каховському геріатричному пансіонаті. Часто малює різні країни. Художник зізнається, мріє побувати в Америці.

За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон