У Херсонському держуніверситеті готуються до прем'єри гостро-соціальної вистави

ХДУ, вистава, студенти
Днями відбувся передпоказ спектаклю «Чужа серед чужих». Молодь навчального народного театру «Студі-Арт» при Херсонському державному університеті представив на розгляд глядацької аудиторії свою експериментальну творчу роботу.

Головний лейтмотив гостро-соціальної вистави «Чужа серед чужих» – булінг. Це історія про шкільне життя, проблеми та їх подоланнях. Про те, як важко помітити зміни у поведінці дитини та уникнути важких наслідків.

Глядацьким залом та сценою стала звичайна університетська аудиторія, у якій гості сиділи разом із акторами-однокласниками головної героїні. Особливістю спектаклю стала інтеграція глядача.

«Тема булінгу в школах сьогодні, на жаль, актуальна. Нам, як акторам, студентам та викладачам варто її висвітлити, аби привернути увагу громадськості. Соціалізація підлітків – завжди важкий процес, за яким інколи не встигаєш слідкувати. У моменти, коли дитина закривається, важливо її підтримати», – зауважила керівниця театру, завідувачка кафедри культурології ХДУ Лідія Лимаренко.

Робота над спектаклем розпочалася ще у жовтні минулого року. Прем’єра мала відбутися 20 березня 2020 року. Але через карантин довелося чекати довгих п’ять місяців.

І усього за два місяці після виходу на навчання «Студі-арт» зробив неможливе – відновив спектакль та ввів нових акторів. Деякі з яких, до речі, грали на сцені вперше.

Показ прем’єри планується провести до 103-ої річниці від дня заснування Херсонського державного університету.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон