"Слуга Народу": Херсонці повинні отримувати якісні медичні послуги

Слуга народу, медицина, Соболевський
Питання якісного забезпечення населення медичними послугами є одним з найважливіших в програмі політичної партії «Слуга Народу» в Херсонській обласній раді.

«Люди повинні бути забезпечені якісними медичними послугами. Особливо це актуально зараз, під час епідемії COVID-19. Для політичної партії «Слуга Народу» це вкрай важливо, тому ми висунули у якості кандидатів до Херсонської обласної ради справжніх професіоналів, які здатні реформувати галузь та вивести її на якісно новий рівень.

У даному випадку не повинно бути місця для експериментів. Життя та здоров’я людей не можуть бути в руках профанів. Займатись цим повинні виключно досвідчені професіонали, які добре знають свою справу та розуміють специфіку галузі», - повідомив голова Херсонської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Юрій СОБОЛЕВСЬКИЙ.

«Вже десять років я очолюю Департамент здоров’я облдержадміністрації, і за цей час Херсонська область вийшла із аутсайдерів, піднявшись із 22-го на 7-е місце за рейтинговими показниками по Україні. І за цими показниками стоїть праця усіх медиків. А щодо епідемії COVID-19 Херсонська область взагалі займає перше місце по Україні з найнижчими показниками захворюваності і розповсюдженості, а також найвищою забезпеченістю засобами індивідуального захисту.

Як директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації і як депутат Херсонської обласної ради я роблю все можливе для розвитку наших медичних закладів. Саме завдяки тісній співпраці можливе вирішення багатьох питань у розвитку медичної галузі. І саме для захисту її інтересів я йду в Херсонську обласну раду», - вважає кандидат в депутати Херсонської обласної ради від політичної партії «Слуга Народу» Віктор КОРОЛЕНКО.

«Питання якісної медицини, перш за все, складається з двох чинників: якісного обладнання та висококваліфікованих фахівців. Необхідно забезпечити лікарні міста та області сучасним обладнанням. Без цього ефективна діагностика та лікування неможливі. Не менш важливо й залучити висококваліфікованих фахівців. Наразі ми відчуваємо певний кадровий голод. Для вирішення цього питання в області впроваджено програму пільгового проживання інтернів. Але цього замало, необхідно створювати додаткові умови для залучення і утримання спеціалістів в області.

І третій важливий чинник – впровадження сучасної цифрової реєстратури. Неприпустимо, щоб хворий тратив на збір талончиків і черги більше часу ніж на власне лікування. Також це створить єдину зручну у використанні базу даних медичних карток пацієнтів, тож лікарі зможуть легко, швидко та в повному обсязі отримувати всі необхідні данні. Саме ці три питання я б поставила для себе пріоритетом у обласній раді», - окреслила майбутні плани кандидат в депутати Херсонської обласної ради від політичної партії «Слуга Народу» Оксана ПАЛАМАРЧУК.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон