У Херсонському державному університеті відбулася важлива зустріч

ХДУ, студенти, ректор, врач
Для нашого університету зустрічі зі знаковими людьми є дуже важливими, - наголошує ректор ХДУ Олександр Співаковський:

- Ми формуємо відповідні комунікації, які впливатимуть на формування професійної та життєвої траєкторії майбутніх спеціалістів. Продовжуючи таку філософію, я з великим задоволенням представив студентам медичного факультету Борис Тодуров - генерального директора Інституту серця МОЗ України. Зустріч відбулася з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних вимог.

Не дивлячись на карантин, люди продовжують страждати від серцевих патологій. Тому у своїй лекції Борис Михайлович розповів студентам про сигнали розвитку інфаркту та алгоритм дій у перші години після його «атаки».

У віці 35 років кардіохірург вперше в Україні здійснив трансплантацію серця людині, що дозволило нашій державі увійти в реєстр країн, в яких виконуються пересадки серця. У 2016 році вперше в Україні виконав операції з імплантації механічного серця. Борис Михайлович вважає найвищою нагородою за свою працю усміхнених пацієнтів, яким зміг подарувати другий шанс на життя. Своєю самовідданістю він надихнув своїх дітей: його дочка - кардіолог, а син - кардіохірург. Створення династії.

Протягом останніх кількох років Інститут серця співпрацює з відділом серцево-судинної хірургії Херсонської обласної клінічної лікарні. Це дає можливість кардіохірургам обмінюватися досвідом та підвищувати кваліфікацію на базі Інституту серця. Борис Михайлович регулярно відвідує різні міста України разом зі своєю командою та безкоштовно консультує пацієнтів, а також особисто оперує хворих з найскладнішими діагнозами.

До того ж, він радо передає свої знання та досвід молодим колегам. Разом із сином Борис Михайлович розробив власний проєкт. Безліч лікарів різних спеціальностей слухають мотивуючі лекції та створюють образ взірцевого лікаря, до якого треба прагнути. А Інститут серця приймає на практику найталановитіших та найвмотивованіших молодих спеціалістів.

Про ефективність таких зустрічей свідчать зацікавленість в очах студентів та кількість професійних запитань від них! Борис Михайлович також поділився щирим задоволенням від спілкування з юними колегам, - підсумував Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон