У Херсоні виставу грузинського режисера репетирували онлайн

Херсон, вистава, Кахи Гогідзе
На великій сцені херсонського обласного музично-драматичного театру 17 жовтня покажуть постановку грузинського драматурга та режисера Кахи Гогідзе. Вистава має назву "Станцюй зі мною танго, або у Париж через балкон".

Репетиції розпочались навесні в онлайн режимі. Грузинський режисер вперше в Україні, і у Херсоні. Каха Гогідзе говорить, що від ідея до втілення п'єси на сцені минув рік.

Співпрацю запропонував генеральний директор театру Олександр Книга на одному з фестивалів. Далі розпочався вибір п'єси: "Якусь грузинську п'єсу, комедію, легку. Комедію я знайшов. Драматург, вона, до речі, моя подруга, Ніно Мірзіашвілі. П'єса "Станцюй зі мною танго".

Через коронавірус репетирувати довелось онлайн. Безпосередньо у Херсоні над п'єсою працювали 2 тижні. На творчий процес це не вплинуло. Актори, говорить Каха, національності не мають: "Мені подобається з вашими акторами працювати. Бо вони дуже професійні. Відповідально ставляться до справи, без зайвих запитань. Було незвично в онлайн режимі працювати, але Ковід, самі розумієте. Вони дуже класно працюють. Вони дуже професійні".

Заслужена артистка України Тетяна Проворова у п'єсі грає головну роль Неллі. Каже, після он-лайн репетицій з режисером жива зустріч була хвилюючою: "Коли вже зустрілись було зовсім інше. Набагато цікавіше, коли розпочався творчий процес. Він такий енергійний. Так багато в ньому сили. Дуже добре, цікаво, легко. Мені здається, було легко. І така п'єса про кохання. Я дуже люблю такі п'єси про почуття чоловічі".

Режисер зізнається, що перед прем'єрою хвилюється. Нині удвічі більше, бо тут він презентує не лише свою роботу, а й свою країну: "Незвичні емоції, я поки що сам не розібрався в своїх емоціях. Я і хвилююсь, і приємно.Я вчора дивився прогін і мені було приємно. Я злякався. Якщо чесно, мені не подобається, коли мені подобається моя постановка. Хвилююсь, бо хочу щоб ця п'єса була дуже гарна, бо я на Україні, за мною стоїть моя країна, моя держава".


Про подальшу творчу співпрацю з херсонським театром, розповідає Каха Гогідзе, вони подумають після прем'єри. У будь-якому випадку, говорить, ппрацюватиме у Херсоні він із задовленням.

За матеріалами Суспільне. Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон