З Херсонщини експортують гарбузи до Великобританії

гарбуз, англійці, вирощування
Аграрії Херсонщини традиційно змагаються, хто виростить найваговитішого кавуна, диню чи гарбуза, пише Голос України.

Тож кавун у сорок кілограмів, а гарбуз у центнер серед рекордсменів не рідкість. А от у господарстві "Фаворит", що в Каховському районі, поставили інший рекорд - торговельний. Тут лише цього року відправили на експорт до Великобританії понад сорок тонн гарбузів.

Тамтешні вибагливі споживачі їдять, прицмокують і просять ще. Аби задовольнити їхні смаки, ставку аграрії Таврії відтепер роблять зовсім не на гігантські розміри, а на унікальний смак окремих сортів культурної рослини - горіховий чи мускатно-горіховий. Ці гарбузи не дуже великі і не круглі, а тільки довгасті - у формі діжечки чи "лампочки" (на знімку), ще й без механічних пошкоджень.

Для їх вирощування використовують сучасні агротехнології, елітне насіння, та й без консультацій і контролю фахівців з фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Херсонщини також не обходиться. Тож "лампочки" з горіхово-мускатним смаком розкуштували й українці - їх охоче купують оптовими партіями для продажу в супермаркетах.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон